Stiri: Energie

E.ON România sărbătoreşte 10 ani de prezenţă pe piaţa locală

10.04.2015

E.ON România marchează 10 ani de prezenţă pe piaţa de energie locală premiind 100 de elevi cu rezultate excepţionale la învăţătură din 10 judeţe situate în aria sa de activitate. Proiectul s-a adresat elevilor de elită din clasa a VIII-a, care au fost selectaţi pentru a intra în competiţie de către Inspectoratele Şcolare Judeţene pe baza unor criterii de departajare, între care se numără cel de a fi avut media 10 la toate materiile de studiu în primii trei ani de gimnaziu.

Festivităţile de premiere au fost organizate în municipiile Iași, Deva, Bacău, Cluj Napoca, Baia Mare, Satu Mare, Târgu Mureș, Sibiu, Timișoara și Suceava în perioada 6-10 aprilie, care a coincis cu cea în care în unităţile de învăţământ din ţară s-a desfăşurat programul “Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun“.

„Aceşti copii excepţionali merită să fie susţinuţi fiindcă efortul lor este remarcabil. Ei trebuie să devină modele într-o lume care suferă deseori de lipsa acestora. Este ceea ce E.ON şi-a propus prin intermediul proiectului <10 elevi de nota 10>: să sprijine performanţa la învăţătură şi să îi evidenţieze pe elevii merituoşi, fiindcă astfel de rezultate se obţin prin muncă asiduă. Îi felicităm şi dorim să-i încurajăm să continue pe acest drum al perseverenţei, dându-ne astfel sentimentul că viitorul este pe mâini bune“, a declarat Ana Maria Matei, Director General Adjunct E.ON România.

Premiul oferit de E.ON România fiecăruia dintre copiii de nota 10 a constat într-un laptop performant, contravaloarea premiilor acordate fiind de 60.000 de euro.

Începând cu anul 2005, E.ON România a susţinut cu peste 7,8 milioane de euro numeroase proiecte de responsabilitate socială în comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea, educaţia fiind unul dintre domeniile prioritare.

Astfel, în cei 10 ani de prezenţă pe piaţa din România, au fost derulate cu sprijinul financiar al E.ON proiecte în valoare totală de 3,5 milioane de euro, prin care compania a contribuit la educarea şi dezvoltarea viitoarelor generaţii, de acestea beneficiind mai mult de 155.000 de copii.