Stiri: Constructii

East Balkan Properties plc vinde portofoliul de birouri

08.08.2018

Compania de consultanță imobiliară Colliers International Romania a consiliat grupul East Balkan Properties plc în vânzarea portofoliului de birouri constând în patru clădiri cu o suprafață totală cumulată de 9.047 mp, localizate în puncte strategice ale Capitalei, reprezentate fiind de Airport Smart Offices, aflat în imediata vecinătate a Aeroportului Henri Coandă, Domenii Offices, localizat în zona de nord-vest – în apropierea zonei Expoziției, Jules Michelet Office Building în apropiere de centrul Capitalei, iar Casa Moșilor Office Building se află între Universitate și Piața Unirii, aproape de instituțiile culturale și academice ale Capitalei.

Achiziția a fost făcută de către Adam Europe, care a cumpărat în trecut clădirile de birouri Phoenix Tower și Construdava Business Center, în urma a două tranzacții intermediate tot de către Colliers, marcând în acest mod reintrarea pe piața din România a grupului, ce pregătește atât extinderea portofoliului de birouri, dar și dezvoltarea de noi proiecte rezidenţiale, cum ar fi proiectul Reveria Palady 43 din estul Bucureştiului.

„Achiziția clădirilor de birouri ale East Balkan Properties plc de către un grup care deține deja în portofoliu clădiri cu suprafețe similare dovedește interesul investitorilor și pentru proprietăți cu suprafețe mici și medii”, a încheiat Narcisa Stănimir, Senior Transaction Manager în cadrul departamentului de investiţii al Colliers International Romania.

După cum au decurs lucrurile până acum, în acest an, segmentul de birouri va fi principala atracție din piaţa de investiţii imobiliare din România. Produsele investiționale sunt disponibile, astfel că, până la finalul lui 2019, randamentele s-ar putea comprima, iar volumul tranzacțional ar putea atinge 1 mld. euro, doar pentru acest sector.