Stiri: Companii

EBS România face angajări. Ce experienţă cere compania?

31.03.2016

EBS România va recruta, pe parcursul următorilor trei ani, 500 oameni care să lucreze în proiecte din domeniul Embedded. Decizia vine în condiţiile în care, din punctul de vedere al proiectelor Embedded, compania a evoluat exponențial în ultimii ani, atât în ceea ce priveşte numărul de clienți, diversitatea proiectelor dar și a creșterii numărului de angajați.

„Obiectivul acestei acțiuni vine ca urmare a conștientizării faptului că după doar câțiva ani de muncă susținută, EBS România adaugă în topul competențelor sale solide și Embedded-ul. Am construit acest domeniu de la zero începând cu anul 2011 și iată-ne în 2016 cu planuri coerente de extindere, cu 500 de noi colegi. În plus, activitatea în sine pe zona aceasta a primit pentru EBS o conotație națională. Dacă începuturile au fost în Cluj și încă mare parte a echipei este stabilită aici, este foarte important faptul că începând cu anul trecut am localizat primele proiecte în Sibiu, București și Timișoara. Vor urma în mod firesc, Iașiul și Brașovul, iar dacă nici acestea nu vor fi suficiente pentru a acoperi cererea mare de personal, vom depăși granițele țării”, a declarat Maria Metz, Senior Vice President EBS Romania.

În prezent, sunt în desfășurare peste 40 de proiecte, de complexități diferite, iar în 2015 a avut loc o dublare a cifrei de afaceri, comparativ cu anul 2014, de asemenea portofoliul de clienți a fost lărgit cu nume relevante pentru zona Embedded, precum Autoliv sau Elster – a Honeywell Company. Tot în ultima perioadă au fost accesate și alte industrii, cum ar fi cea energetică, demarându-se astfel primele proiecte în afara zonei automotive.

La ora actuală există aproximativ 60 de poziții deschise în domeniul Embedded în cadrul echipei EBS, începând de la arhitecți, manageri de proiecte, programatori seniori, la junior și absolvenți.

În calitate de membru relevant al segmentului IT, direcția de dezvoltare în domeniul Embedded este una strategică pentru viitorul EBS Romania. Această decizie este una ancorată în realitatea pieţelor în care activează compania.

„Este suficient să privim în jur și să realizăm cât de prezent este acest domeniu în viața cotidiană. În medie interacționam zilnic cu 250 de sisteme embedded, începând de la laptop, contoare de gaz, termostate, jaluzele până la modul în care ceasul, telefonul și aparatul de sport comunică între ele. Să nu mai vorbim despre autoturisme, despre bordul mașinilor și modul în care este detectat nivelul de oboseală al șoferului. Realitatea augmentată este una dintre tehnologiile viitorului pe zona de HUD (head up displays) și tot ceea ce facem acum nu este decât un pas spre autonomous driving”, a afirmat Maria Metz.

EBS România îşi propune să aducă în piața IT autohtonă tot mai mult şi din inovația specifică mediului japonez, inovație aplicabilă în viața profesională de zi cu zi. Primele acțiuni în această direcție deja au fost demarate de către companie.