Eckerle Automotive, subsidiară a grupului Eckerle în România

01.12.2017

Conducerea companiei are în plan, pentru 2018, creșterea capacității de producție. Grupul ECKERLE a luat naștere în anul 1968, în Germania, însă datorită celor trei piloni pe baza cărora își desfășoară activitatea – calitate, soliditate și idei inovatoare – compania a evoluat de la un atelier de manufactură la o companie performantă, cu filiale în România, Ungaria, Mexic și China.

Activând în domeniul producției de subansambluri și piese pentru industria auto, Grupul ECKERLE a decis, în anul 2003, să deschidă o subsidiară în România, Eckerle Automotive, activând în domeniul producției  de echipamente electrice și electronice pentru autovehicule și pentru motoare de autovehicule.

„Eckerle Automotive este compania operațională a grupului Eckerle în România, realizând asamblarea diferitelor mecanisme electromecanice pentru autoturisme. Începând cu anul 2010, compania se transformă din procesator în sistem lohn – toll manufacturing – în producător pe bază de comandă – contract manufacturing”, a declarat Andrei Trombitaș, managerul general al Eckerle Automotive.

Clienții companiei: Bosch, Nidec, Brose

Principalele concepte ale Grupului ECKERLE în domeniul automotive vizează dezvoltarea de produse, procese și concepte de verificare pentru clienții companiei – Bosch, Nidec si Brose. Astfel că activitatea de bază pentru Eckerle Automotive constă în asamblarea de produse electromecanice, precum mecanisme de ajustare a scaunului la autoturisme, mecanisme de ridicare a geamului, mecanisme de răcire motor, mecanisme pentru ștergătoare de parbriz.

Unitatea de producție a Eckerle Automotive, cu o suprafață de 5.606 mp, utilizează echipamente de producție, tehnice și tehnologice moderne, unitatea lucrând la capacitate maximă, în trei schimburi.

Eckerle Automotive produce mecanisme destinate autoturismelor, utilizate de concerne vestite în domeniul auto

Furnizorul principal și clientul direct al companiei românești este compania mamă, Eckerle Automotive Gmbh, peste 95% din achizițiile și vânzările Eckerle Automotive realizându-se către aceasta.

Echipa de angajați, un atu important

Echipa Eckerle Automotive, formată din peste 1.000 de angajați, dintre care peste 800 sunt direct productivi, beneficiază de un proces continuu de pregătire profesională

Un avantaj competitiv important este echipa Eckerle Automotive, formată din peste 1.000 de angajați, dintre care peste 800 sunt direct productivi. Acest lucru se datorează procesului continuu de pregătire profesională, stabilit și organizat procedural, adresat angajaților companiei.

„Atât cunoștințele tehnice, cât și aptitudinile soft sunt dezvoltate intern, prin școlarizări efectuate de către echipe interne de școlarizare, manageri și supervizori, dar și extern, prin firme specializate.

Stategiile Eckerle pentru dezvoltare

Ca parte a strategiei de sustenabilitate, Eckerle Automotive a dezvoltat proiecte interne de automatizări, în vederea concentrării resurselor umane pe operații complexe și pe creșterea numărului de piese finite. Totodată, compania a implementat programul 14Q, în conformitate cu cerințele unuia dintre principalii clienți ECKERLE – Bosch – pentru eliminarea greșelilor și optimizarea proceselor.

De asemenea, școlarizarea continuă a angajaților pentru păstrarea nivelului cerut de cunoștințe și pentru a face față cerințelor pieței, precum și investițiile fac parte din strategia de dezvoltare a afacerii Eckerle Automotive.

Cele mai recente investiții efectuate de companie au vizat extinderea halei de producție și îmbunătățirea condițiilor de muncă a angajaților – extinderea parcării și vestiarelor angajaților – extinderea depozitului de materii prime, diverse sisteme optice de detectare a erorilor.

„Avem în vedere creșterea capacității de producție, odată cu implementarea unor proiecte de automatizări, scăderea timpilor neproductivi și creșterea productivității asamblării manuale, prin introducerea unor concepte noi de montaj în linie”, a mai spus Andrei Trombitaș, managerul general al Eckerle Automotive.

Proiectele de investiții planificate pentru anul 2018 sunt estimate a se ridica la valoarea de peste 2 milioane de euro

În ceea ce privește planurile de investiții pentru viitor, Eckerle Automotive continuă proiectul de automatizare și îmbunătățire a utilajelor de producție, de automatizare a activităților repetitive (tăiere, îndoire, sudură componente), creșterea capacității prin mai multe automatizări și facilizarea montajului individual prin introducerea unor concepte noi de montaj în linie. Toate aceste investiții sunt estimate a se ridica la valoarea de peste 2 milioane de euro.

Creșterea cererii din domeniul automotive se observă și în veniturile înregistrate de Eckerle Automotive în primul trimestru din 2017, când acestea au ajuns la 21,4 milioane de euro, în creștere față de perioada similară a anului trecut (19,4 milioane de euro). Pentru sfârșitul anului în curs, conducerea companiei estimează afaceri în creștere cu 20% față de 2016, cifra de afaceri estimată fiind de 47.5 milioane de euro, față de 40 de milioane înregistrate anul trecut.

 

 

 

Citiți și despre: