Stiri: Companii

Eco-Rom Ambalaje are un nou preşedinte

26.05.2014

Compania Eco-Rom Ambalaje are un nou preşedinte, Constantin Bratu, membru al Consiliului de Administrație al companiei fiind ales la începutul lunii mai în această funcţie. Înainte de această numire, preşedinţia Eco-Rom Ambalaje a fost deținuta timp de 10 ani de Mugurel Rădulescu, din poziția de Public Affairs and Communication Manager pentru România și Moldova al companiei Coca Cola HBC România.

„Eco-Rom Ambalaje este pionierul îndeplinirii obligațiilor de reciclare a deșeurilor de ambalaje și a dezvoltat un model operațional inovativ în România. Îi mulțumesc lui Mugurel Rădulescu pentru profesionalismul în conducerea organizației și parcurgerea cu succes sub mandatul său a perioadei de tranziție acordată țării noastre pentru a atinge nivelul de reciclare european.” a declarat Constantin Bratu.

În prezent, ţara noastră și-a îndeplinit obligația maximă de reciclare a 55% din deșeurile de ambalaje puse pe piață.

Obiectivele noului preşedinte

Constantin Bratu a mai precizat că obiectivul companiei pe care o conduce pentru acest an este creșterea cu 4% a ponderii cantității de deșeuri de ambalaje colectate separat de la populație, din totalitatea deșeurilor reciclate.

“Creșterea de la 11% până la 15% este un obiectiv îndrăzneț, deoarece reprezintă dublarea creșterii medii anuale de doar două procente.”, a mai spus acesta.

Sorin Cristian Popescu, directorul general al Eco-Rom Ambalaje, a afirmat că potrivit ultimelor statistici, România reciclează jumătate din deșeurile de ambalaje generate. În plus, 9 din 10 gospodării știu ce înseamnă colectarea separată, dar procentul celor care au acces la sistem și separă deșeurile este mult mai redus, de circa 60%.

“Acum, mai mult ca oricând, contribuția industriei în serviciul de separare a deșeurilor pentru populație trebuie susținută de toți actorii implicați – autorități centrale și locale, operatori de salubritate, organizații de profil. Organizația noastră, alături de Constantin Bratu, va continua demersurile de a realiza un sistem de colectare separată eficient și un serviciu de calitate pentru români.” a declarat Sorin Cristian Popescu.

În plus, provocările industriei sunt foarte mari, în condiţiile în care obligațiile de reciclare globale vor crește până la 75% din 2016, potrivit actualelor dezbateri la nivel european.

Prin urmare, rolul producătorilor în asumarea obligațiilor privind ambalajele puse pe piață și reciclarea acestora trebuie să crească.