Stiri: Social

ECOlimpiada Elevilor și-a desemnat câștigătorii

08.06.2015

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Grațiela Gavrilescu, a participat în această dimineață la festivitatea de premiere a câștigătorilor ediției a III-a a ECOlimpiadei Elevilor, eveniment găzduit de Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Astfel, pentru al treilea an consecutiv, Eco-Rom Ambalaje, împreună cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice cu susținerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, a adus proiectul educațional ECOlimpiada elevilor în școlile din România, unde aproximativ 9.000 de elevi și 351 de cadre didactice s-au înscris în competiția ecologică. Până în prezent, 33.593 de elevi și 1.359 de cadre didactice au avut parte de aceeași experiență educațională completă și inedită.

„Vrem să creăm adevărate comunități responsabile față de deșeurile de ambalaje. Investițiile pe care le facem în serviciile de gestiunea deșeurilor nu ar fi complete fără investiția în educația tinerei generații. Așa cum suntem dechizători de drumuri în colectarea separată suntem și promotorii unor programe de educare cu impact real — laborioase dar atractive pentru copii. Le mulțumim cadrelor didactice pentru implicare”, declară Sorin Cristian Popescu, Directorul General Eco-Rom Ambalaje.

Proiectul educațional ECOlimpiada Elevilor și-a desemnat câștigătorii în urma unui proces de evaluare interdisciplinar, în care au fost analizate aproape 9000 de compuneri despre colectarea separată și reciclarea deșeurilor de ambalaje, realizate de elevii de clasa a III-a din 45 de localități din România.

„Ne dorim ca elevii să devină adulți responsabili de viitorul lor, să se implice pe termen lung în acțiuni de protejare a mediului și să utilizeze resursele în mod sustenabil. Dar avem nevoie ca și generațiile actuale să facă progrese cât mai rapide în schimbarea comportamentului și suntem convinși că astfel de programe schimbă atitudinea părinților. Cu toții trebuie să învățăm ‘manualul reciclării ambalajelor’ și să îl punem imediat în practică”, afirmă Grațiela Gavrilescu, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.