Stiri: Economie

Economia circulară, în discuție la București

01.09.2015

Teatrul Național București va găzdui astăzi conferința ”CIRCULAR”, eveniment care pune în discuție economia circulară la nivelul Europei. Conferința face parte dintr-o serie a evenimentelor Green Report, organizate în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

În cadrul conferinței ”CIRCULAR” vor fi reuniți cei mai importanți responsabili pe probleme de mediu din Europa și România. Vor fi discutate necesitățile de implementare a economiei circulare. Printre persoanele care vor lua cuvântul la eveniment amintim de: președintele Comisiei ENVI (Mediu, Sănătate Publică și Siguranța Alimentară) a Parlamentului European, Giovanni LA VIA; ministrul Mediului, Apelor si Pădurilor, Grațiela Gavrilescu; președintele Comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic a Parlamentului României, Carmen Moldovan; primarului municipiului Oradea și președintele executiv al Asociației Municipiilor din România, Ilie Bolojan; președintele Alianșei Sistemelor de Responsabilitate din Europa – EXPRA, William Vermeir; președintele Asociației Oamenilor de Afaceri, Florin Pogonaru; vicepreședintele ANPM, Doina Catrinoiu; președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Adrian Gearap; Comisarul General al Gărzii Naționale de Mediu, Florin Diaconu; Directorul General Eco-Rom Ambalaje, Sorin Cristian Popescu; Directorul Executiv ARAM, Doru Cristiu; Co-fondator și Group Advisor Green Group, Constantin Damov; Directorul Executiv al Patronatului din industria cimentului și altor produse minerale pentru construcții din România, Marinela Dracea; Project Managerul Green Business Index, expert pe probleme de mediu, Ninel Lazăr; coordonatoarea Biroului Central National INTERPOL, Lăcrămioara Popescu; Cristian China Birta, antreprenor.

Economia circulară nu este un concept foarte bine cunoscut la nivelul României, însă intens dezbătut în această perioadă în Parlamentul European. Tocmai tipul economiei circulare este ceea ce se dorește pe viitor pentru Europa. Mai exact, o economie bazată pe reducerea consumului de energie și materii prime.

Conferința ”CIRCULAR” își dorește identificarea celor mai bune căi de îmbunătățire a managementului deșeurilor prin elaborarea unui Plan Național coerent și valabil. De asemenea, se dorește creșterea nivelului de conștientizare, atât pentru populație cât și pentru autorități, privind importanța reciclării deșeurilor municipale.

Evenimentul debutează pe 1 septembrie la Teatrul Național din București, Sala Pictura.