Economist-sef ING Bank

ING Bank are un nou economist-şef. Cine a preluat această funcţie?

13.01.2021

Economist-şef ING Bank. Schimbări importante în managementul ING Bank România. Valentin Tătaru a fost numit economist-şef al băncii, funcţie pe care a preluat-o din luna ianuarie. Valentin Tătaru s-a alăturat ING România în anul 2007. Timp de zece ani a lucrat în cadrul Departamentului de trezorerie, unde a gestionat lichidităţile băncii şi tranzacţionarea pe piaţa monetară interbancară.

Economist-şef ING Bank. Analiză macroeconomică

Din 2018 a fost numit economist în cadrul băncii, în departamentul de cercetare economică şi a acoperit analiza macroeconomică a mai multor ţări:

  • România
  • Bulgaria
  • Serbia
  • Croaţia

Acesta deţine rezultate notabile în privinţa calităţii prognozelor. Clasamentele regionale au plasat în top 3 prognozele sale pe diverşi indicatori din aceste ţări, între analiştii care acoperă regiunea.

Calitatea analizei macroeconomice efectuate a făcut ca opiniile sale să fie citate în numeroase canale de media la nivel internaţional în această perioadă. Din poziţia de economist-şef, Valentin Tătaru îşi va continua activitatea de cercetare macroeconomică cu accent pe economia României, dar şi a celorlalte ţări din regiune deja acoperite.

Studiile lui Valentin Tătaru

Economist-şef ING Bank. Valentin Tătaru a absolvit facultatea de Economie Generală din cadrul ASE Bucureşti, precum şi masterul de Studii Economice Europene al aceleiaşi facultăţi. În timpul activităţii profesionale, a obţinut diploma de Certified Treasury Professional de la AFP (Association for Financial Professionals) şi ACI Diploma de la Financial Markets Association.

Citeşte şi Consiliul Concurenţei: Asociația Societăților Financiare din România şi 16 companii membre, amendate cu 8,47 de milioane de euro