Constructii

EDEN CAPITAL

EDEN CAPITAL DEVELOPMENT, în vârful pieței imobiliare din București

01.11.2023

Compania se orientează către piața locuințelor high-end în următorii ani, prin crearea de proiecte exclusiviste în zone premium ale Capitalei. EDEN CAPITAL DEVELOPMENT a devenit unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari din capitală, iar direcția de activitate vizează consolidarea poziției pe piața rezidențială, concentrându-și toate eforturile în dezvoltarea liniară deja stabilită, precum și pe finalizarea și livrarea în același ritm rapid al proiectelor actuale, cu precădere Cortina North și Cortina 126.

Societate cu capital integral românesc, compania și-a început activitatea pe piața rezidențială din capitală în anul 2009, datorită cererii pentru locuințe premium și high-end. Încă de la începutul activității sale, compania a urmărit încheierea unor parteneriate durabile care să consolideze respectul față de comunitate și un produs caracterizat prin finisaje, dotări de excepție și design inovator.

Compania a urmărit încheierea unor parteneriate durabile care să consolideze respectul față de comunitate

Stadiul proiectelor Cortina North și Cortina 126

Cortina 126 se află într-o fază avansată de dezvoltare, având structura principală finalizată, iar lucrările de finisare fiind în desfășurare. Fiind un proiect care comportă un specific integral custom, Cortina 126 se remarcă printr-o deosebită atenție acordată execuției. Mai mult, este printre singurele ansambluri cu fațadă integral ceramică, echipată cu sisteme de climatizare de natură AI și printre singurele ansambluri ce sunt dotate integral GEBERIT. Termenul de livrare al ansamblului este preconizat a fi la finele anului 2023.

Cortina 126 este printre singurele ansambluri cu fațadă integral ceramică, echipată cu sisteme de climatizare de natură AI

Cortina North se încadrează în aceeași categorie, fiind într-o fază avansată de execuție și vânzare. Proiectul beneficiază de o amplasare excepțională în nordul Bucureștiului, zona Pipera, dotat în premieră în zonă cu bazin semiolimpic, centru de fitness și wellness, precum și pistă de alergare de 1.5 km.

„Indiferent de adresabilitate, fie că vorbim de o verticală premium sau una high-end, Cortina continuă să inoveze și să realizeze viitoare repere imobiliare”, ne-a declarat doamna Elena Dumitrache, Head Of Sales EDEN CAPITAL DEVELOPMENT.

O evoluție concentrată asupra calității și inovației

Angajamentul față de calitate, expertiza acumulată și standardele exigente pe care le impune în activitate permit EDEN CAPITAL DEVELOPMENT să ofere oportunitatea unei investiții inteligente, sigure și sănătoase. Dezvoltatorul construiește locuințe cu design inovator, finisaje și dotări de excepție, pentru categorii specifice de clienți.

„Ansamblurile noastre rezidențiale sunt considerate repere imobiliare și s-au dovedit a fi atât căminul drag al multor familii, cât și investiții inteligente, sigure și sănătoase”, mai spune Dna. Dumitrache.

În ultimul an, EDEN CAPITAL DEVELOPMENT a avut o ascensiune notabilă, reușind să se mențină în vârful pieței imobiliare din București datorită unei abordări concentrate asupra calității și inovației. Astfel, Cortina North și Cortina 126 se află, în momentul de față, într-o fază avansată de dezvoltare, cu un accent deosebit pe calitatea construcției și pe respectarea termenelor de livrare. Aceste proiecte vor aduce peste 1.700 de locuințe noi pe piață, în zone foarte căutate din București – respectiv nordul Bucureștiului.

Proiectul Cortina North se află în faza de construcție, având Faza 1 finalizată, vândută și predată în totalitate; Faza 2 este vândută în proporție de 75% și are ca termen de predare către client finalul acestui an; Faza 3 a proiectului este vândută în proporție de 20% și are termen de predare finalul anului 2024.

Cortina 126 se află în faza de construcție, finalizarea acestuia fiind planificată pentru anul 2023. Proiectul este vândut în proporție de peste 70%, încă din faza de proiect.

Cortina Academy este un proiect finalizat, vândut și predat integral.LG

EDEN CAPITAL DEVELOPMENT a avut o ascensiune notabilă, reușind să se mențină în vârful pieței imobiliare din București datorită unei abordări concentrate asupra calității și inovației

„Pentru EDEN CAPITAL DEVELOPMENT, planurile pentru anii 2023-2024 constau în orientarea către piața locuințelor high-end și prevăd noi proiecte în acest segment, proiecte amplasate în zone exclusiviste din capitală. Ne mândrim că am atins aceste etape importante și suntem dedicați finalizării lor cu succes”, afirmă doamna Dumitrache.

Oportunități și provocări pentru dezvoltatorii imobiliari

Schimbările economice și sociale recente au adus atât noi provocări, cât și oportunități în piața imobiliară din capitală. Oportunitățile au constat în creșterea cererii pentru locuințe inteligente și sustenabile, cu un accent deosebit pe spații verzi și comunități integrate. Prin urmare, EDEN CAPITAL DEVELOPMENT și-a adaptat rapid strategia pentru a răspunde acestor cerințe și a inclus soluții tehnologice avansate în proiectele sale.

În ceea ce privește provocările – măsurile legislative aprobate, aprovizionarea dificilă cu materiale de construcție, dar și inflația – au fost aspecte importante pe care dezvoltatorul le-a gestionat cu atenție pentru a menține costurile la un nivel rezonabil pentru clienți.

EDEN CAPITAL DEVELOPMENT și-a adaptat rapid strategia și a inclus soluții tehnologice avansate în proiectele sale

„Un factor important de care ținem întotdeauna cont este publicul, care a devenit mult mai educat și mult mai calculat în alegerea investițiilor de viitor. Prin urmare, suntem hotărâți să continuăm să escalăm caracterul inovativ din industrie și să dezvoltăm proiecte care să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor orașului – fapt pe care clienții noștri îl cunosc deja”, precizează Elena Dumitrache.

Concepte inovatoare pe piața rezidențială

EDEN CAPITAL a dus mai departe conceptul de „smart homes” în proiectele sale. Aceasta înseamnă că toate unitățile locative au fost echipate și gândite încât să susțină tehnologii de automatizare inteligentă, permițând rezidenților să controleze întreg habitatul lor de pe dispozitive inteligente. Discutăm despre tehnologii ce cuprind inteligența artificială pentru un control mai eficient al climatizării, despre tehnologii și sisteme ce ajută în controlul și reducerea costurilor lunare, și multe alte echipamente ce conturează un caracter sustenabil și eficient.

Prin urmare, compania se poate mândri și cu o serie de premii importante în domeniul dezvoltării imobiliare. Cel mai recent premiu este prestigiosul „Award Winner” în categoria „Residential Large Scale Development” din cadrul Galei Romanian Property Awards 2023. Acest premiu este o recunoaștere pentru realizările companiei în domeniul imobiliar și faptul că proiectul Cortina North este un punct de referință în segmentul imobiliar datorită designului și conceptului revoluționar, al planificării meticuloase și pentru angajamentul față de dezvoltarea unei comunități sustenabile și durabile.

Cel mai recent premiu obținut de EDEN CAPITAL este prestigiosul “Award Winner” în categoria “Residential Large Scale Development” din cadrul Galei Romanian Property Awards 2023

„Mai mult, într-o perioadă ce impune și, totodată, denotă un ritm de dezvoltare acerb și inovativ, am fost onorați și recunoscuți cu distincția de Best Development Strategy 2021-2022, în cadrul Romanian Property Awards – prima ediție sub tutela International Property Awards. Urmărim o dezvoltare strategică unitară și ne propunem dezvoltarea unor noi repere pe piața rezidențială a capitalei. Aceste distincții reprezintă o validare a eforturilor noastre de a depăși așteptările”, mai spune Directorul de vânzări.

EDEN CAPITAL DEVELOPMENT prioritizează eficiența energetică

Responsabilitatea socială și de mediu sunt în centrul filozofiei de dezvoltare imobiliară a EDEN CAPITAL DEVELOPMENT. În toate proiectele sale, dezvoltatorul prioritizează eficiența energetică și utilizează materiale durabile și sustenabile. Am putea spune că vorbim mai degrabă de creatori de comunități prin facilitățile și sistemele pe care le integrează în proiectele sale, iar apartenența la brandul Cortina reprezintă și cartea de vizită a fiecărui locatar al EDEN CAPITAL. În ceea ce privește evoluția financiară, compania controlează prin management integrat etapele de dezvoltare, concentrându-se pe eficiența costurilor și diversificarea portofoliului.

În toate proiectele sale, dezvoltatorul prioritizează eficiența energetică și utilizează materiale durabile și sustenabile

Totodată, compania se raportează la construirea, dezvoltarea și consolidarea relațiilor de lungă durată atât alături de, cât și împreună cu partenerii săi, relații bazate pe tradiție, exclusivitate, încredere și susținere reciprocă. Cu parteneriate de asemenea calibru, EDEN CAPITAL DEVELOPMENT a reușit să dezvolte game bespoke create exclusiv pentru proiectele Cortina, dar și să mențină o creștere constantă în ultimii ani, ceea ce a consolidat poziția sa ca lider de piață în sectorul imobiliar din capitală.

„Ne-am adaptat rapid la schimbările pieței și am investit în cercetare și dezvoltare pentru a rămâne competitivi. Ținta noastră pentru viitor reprezintă dezvoltarea sustenabilă și livrarea de ansambluri rezidențiale care rezonează cu așteptările pe termen lung ale clienților noștri în anticiparea viitorului. Suntem dedicați satisfacției clienților noștri și creării de valoare pentru investitori și comunitatea locală”, a declarat în încheiere doamna Elena Dumitrache, Head Of Sales EDEN CAPITAL DEVELOPMENT.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/predictii-piata-imobiliara-2023/