Constructii

Eden Capital

EDEN CAPITAL DEVELOPMENT stabilește standardele în dezvoltarea imobiliară

01.09.2022

Compania urmărește o dezvoltare strategică unitară și își propune să dezvolte noi repere pe piața rezidențială a capitalei. Societate cu capital integral românesc, EDEN CAPITAL DEVELOPMENT și-a început activitatea pe piața rezidențială din capitală în anul 2009. Compania a structurat două verticale pentru realizarea unor proiecte de impact cu poziționări diferite. Verticala brandului Cortina, by EDEN CAPITAL DEVELOPMENT, adresează proiecte poziționate în segmentul de high-end to luxury, iar verticala brandului City, by EDEN CAPITAL DEVELOPMENT, se concentrează pe livrarea proiectelor situate în segmentul premium to high-end.

Verticala Cortina cuprinde cinci ansambluri finalizate sau aflate în curs de construcție. Este vorba despre Cortina Residence, Cortina Academy, Cortina North, Cortina 126 și Cortina Forest – proiecte ce însumează aproximativ 2.900 de apartamente premium și/sau cu caracter luxury, deservite de facilități unice și multiple.

Independent de conceptul Cortina, compania a mai dezvoltat proiectele Dinamic City (166 de apartamente), Four City North (568 de apartamente) și Delta City (333 de apartamente) sub verticala City.

Pe parcursul anului 2021, EDEN CAPITAL DEVELOPMENT a vândut locuințe în valoare de peste 90 de milioane de euro în ansamblurile Cortina North, Cortina Academy, Delta City și Cortina 126.

„Credem că secretul nostru constă în faptul că nu vedem misiunea noastră doar ca un fond de investiții sau asset manager. Un dezvoltator imobiliar nu este doar un investitor. Există tentația de a vedea lucrurile într-un mod superficial: dacă cumperi un teren bun și faci un proiect decent, o să fie sigur profitabil. Această rețetă a atras mulți investitori în piață, însă noi avem o abordare diferită – ne punem în pielea clientului, fie el investitor sau consumator final, și ne dăm seama că, până la urmă, vorbim de un produs foarte complex, cu o dimensiune investițională importantă, cu un puternic caracter de unicitate, care trebuie să fie funcțional, rezistent și impecabil din punct de vedere estetic”, precizează Elena Dumitrache, Head of Sales EDEN CAPITAL DEVELOPMENT.

Cortina Residence, primul ansamblu sub brandul Cortina

Cortina Residence este localizat în zona de Nord a Bucureștiului, în sectorul 1, și beneficiază de proximitatea Parcului Herăstrău și de accesul facil către Șoseaua București Ploiești/Aeroportul Otopeni, cât și către centrul orașului.Alukonigstahl

Ansamblul, premiat la Bienala Naționala de Arhitectură 2016, a devenit pilonul de referință și sursa de inspirație pentru piața imobiliară de lux din capitală, fiind în continuare un proiect cu caracteristici unice. Cu 270 de apartamente și peste 400 locuri de parcare, Cortina Residence, dat în folosință în 2016, și-a adjudecat locul de reper imobiliar de referință în toată piața imobiliară de lux din București.

Proiectele EDEN CAPITAL se disting, în fiecare etapă a elaborării lor, prin elemente speciale, care contribuie unitar la realizarea unui produs finit de excepţie

În cazul Cortina Residence, primul dintre cele 5 ansambluri de sub brandul Cortina, vorbim despre singura clădire rezidenţialǎ din Europa unde pentru construcţie a fost utilizat betonul de tip B700. De asemenea, este primul ansamblu rezidenţial din ţarǎ cu faţada ventilatǎ cu placare ceramicǎ. Dioxidul de titan, cu care este tratată fațada, este un fotocatalizator aplicat pe suprafața plăcilor de ceramică, care, în reacția cu lumina, produce oxigen activ.

Calitatea, elementul definitoriu

Specialiștii EDEN CAPITAL sunt în constantǎ legǎturǎ, pe toate palierele, cu tendinţele naţionale şi internaţionale în domeniile care implică realizarea proiectelor, pentru a oferi, în final, un produs adaptat cerinţelor actuale ale clienţilor, dar care sǎ şi ridice standardul de calitate al constructiilor.

„Toate acestea pot fi rezumate sub forma următoarei filosofii de dezvoltare imobiliară și pe care noi și clienții noștri o percepem ca un puternic factor de diferențiere: livrăm produse premium și de lux complete, fără compromisuri – iar acest lucru a fost transpus dintr-o poziționare declarativă într-o pozitionare faptică, piața înțelegând pe deplin capacitatea și notorietatea brandului Cortina by Eden Capital Development”, continuă Elena Dumitrache.

Premiile acordate reprezintă și, totodată, ofera o reală confirmare a poziționării de brand Cortina by Eden Capital Development în piața imobiliară romanească, o validare pozitivă a tuturor eforturilor depuse de întreaga echipă Eden Capital Development, cât și realizarea unor parteneriate de succes, parteneriate care au demostrat un înalt grad de profesionalism pentru dezvoltarea unor proiecte emblematice ce reprezintă un reper pe piața rezidențială din București.

Obținerea de către fiecare proiect Cortina a unor astfel de premii ne oferă o satisfacție foarte mare pentru efortul și munca depuse în edificarea acestor ansambluri și ne bucurăm de contribuția pe care o avem ca și dezvoltator în piața rezidențială”, mai spune Directorul de vânzări.

Pentru majoritatea proiectelor EDEN CAPITAL au fost create game speciale de produse

Proiectul Cortina North

Cortina North este un ansamblu premium, localizat în cea mai vibrantă zonă a Bucureștiului (Pipera Nord), în proximitatea celui mai mare hub office din capitală, și beneficiază de o paletă largă de facilități unice în zonă precum un bazin semi-olimpic de înot, pistă de alergare de peste 1,5 km, centru de wellness și 10.000 mp spații verzi integrate arhitecturii. Astfel, principalele motive pentru a alege Cortina North se referă la  locație, facilități, comunitate, servicii integrate, calitate și confort.

„Ansamblul va fi construit în două etape și va avea peste 1.500 de apartamente de tip studio, cu 2 și 3 camere, cu parcări supraterane și subterane, pe două niveluri, dezvoltate în două faze de construcție, întreg ansamblul fiind estimat ca finalizare în 2024. Ne pregătim de darea în folosință a primelor 560 de apartamente și noii proprietari își vor putea petrece sărbătorile de iarnă 2022 în noul lor apartament premium”, afirmă Elena Dumitrache.

Cortina North este un ansamblu premium, localizat în cea mai vibrantă zonă a Bucureștiului, în proximitatea celui mai mare hub office din capitală

Cortina Academy, “cel mai bun concept de locuire”

Cortina Academy reprezintă un ansamblu rezidențial de lux denumit “Cel mai bun concept de locuire” la Gala Profesioniștilor în Imobiliare, CPI Național 2019. Obținerea de către fiecare proiect Cortina a unor astfel de premii oferă o satisfacție foarte mare pentru efortul și munca depusă în edificarea acestor ansambluri și reprezintă o dovadă incontestabilă a contribuției EDEN CAPITAL în calitate de dezvoltator în piața rezidențială.

„Ne mândrim cu toate proiectele realizate, indiferent de impedimentele întâmpinate, dar, în mod special, cu echipa internă şi cu partenerii alǎturi de care funcţionǎm într-o arhitectură coordonatǎ şi unitarǎ, cu întregul nucleu de clienţi pe care îi avem alǎturi, satisfacţia lor reprezentând în fapt focusul principal al activitǎţii noastre. Am demonstrat acest lucru şi prin ansamblurile livrate în mediul rezidențial al capitalei, devenite emblematice în peisajul urban bucureştean: Cortina Residence şi Cortina Academy”, continuă Elena Dumitrache.

O dezvoltare strategică și unitară

Într-o perioadă care impune și, totodată, denotă un ritm de dezvoltare acerb și inovativ, care scoate la iveală puterea economică, financiară și seriozitatea jucătorilor din piața imobiliară, EDEN CAPITAL a fost onorată cu distincția de Best Development Strategy 2021, în cadrul Romanian Property Awards Gala – Prima Ediție sub tutela International Property Awards.

În continuare, compania urmărește o dezvoltare strategică unitară și își propune să dezvolte noi repere pe piața rezidențială a capitalei, punându-și amprenta pe cele mai căutate zone. Compania a vândut anul trecut în ansamblurile pe care le dezvoltă în București locuințe în valoare de peste 90 de milioane de euro, media unei tranzacții fiind de peste 120.000 euro.

Un rol important în această strategie îl are echipa EDEN CAPITAL, reprezentată de profesioniști ce înțeleg pe deplin sectorul imobiliar, dar și segmentele individuale în care activează.

”Strategia noastră de a dezvolta progresiv, acordând astfel o atenție deosebită calității locuințelor din fiecare proiect în parte, ne-a ajutat să construim unitățile potrivite pentru momentul și nevoile potrivite. În 2021 am început proiecte în valoare de circa 90 de milioane de euro, iar planurile pentru acest an vizează continuarea investițiilor pe piața rezidențială din București, unde am devenit deja un reper din punctul de vedere al calității locuințelor pe care le construim”, detaliază reprezentantul EDEN CAPITAL DEVELOPMENT.

Încǎ de la începutul activității sale, compania a urmǎrit încheierea unor parteneriate durabile care sǎ construiascǎ încrederea clienţilor, sǎ consolideze respectul faţǎ de comunitate şi produs. Astfel au fost alese companii recunoscute naţional şi internaţional pentru calitatea produselor şi conduita profesionalǎ: tâmplaria din aluminiu marca Schuco, sticla Saint Gobain, uși Bluinterni, climatizare Daikin, obiecte sanitare Daniel Rubinetterie Milano, ceramică Porcelanosa, lifturi Kone, fațade ceramice Agrob Buchtal și Swisspearl.

Bornele atinse în 2022

Pentru EDEN CAPITAL, 2022 aduce finalizarea primelor 560 de apartamente din Cortina North, plina dezvoltare a proiectului Cortina 126 și începerea noului proiect, Cortina Forest.

Proiectul Cortina Forest, investiție estimată la 200 de milioane de euro, este localizat în zona Pipera – Strada Erou Iancu Nicolae, pe un teren în suprafață de 30.000 de metri pătrați. Proiectul este autorizat, urmând să includă peste 400 de unități locative, mixul de apartamente fiind gândit să acopere o paletă cât mai variată, cu multiple modele de 2, 3, 4 și 5 camere.

Tot în 2022 compania va continua lucrările la faza a doua a proiectului Cortina North și la ridicarea structurii și dezvoltarea într-un ritm susținut a ansamblului Cortina 126, programat pentru dare în folosință în vara-toamna 2023.

Proiectul Cortina Forest, investiție estimată la 200 de milioane de euro, urmează să includă peste 400 de unități locative

”Într-un context în care piața se confruntă cu dificultăți legate de disponibilitatea forței de muncă, de creșterea prețurilor materialelor de construcții, de stocurile furnizorilor sau de contextul politic european, pentru noi există o serie de oportunități. Ne propunem astfel să diversificăm paleta de concepte pe care le aducem pe piața rezidențială și să începem încă 2-3 șantiere pe terenurile pe care le deținem deja în portofoliu. Dorința noastră este să venim cu proiecte inovatoare, care să ofere facilități suplimentare față de ansamblurile pe care le avem deja în portofoliu”, a adăugat, în încheiere, Elena Dumitrache, Head of Sales EDEN CAPITAL DEVELOPMENT.

Citește și: https://jurnaluldeafaceri.ro/maurer-imobiliare-viziune-si-inovatie/