Stiri: Companii

Editura Litera: Cele mai vândute cărţi la Bookfest

25.05.2015

În perioada 20-24 mai, Litera și-a întâmpinat cititorii la standul său din cadrul Bookfest 2015 cu o ofertă editorială bogată (350 de titluri noi față de ediția anterioară), reduceri de până la 70%, vouchere cu sume între 15 și 21 de lei, tombolă cu premii garantate și o campanie de crowdfunding pentru Noaptea Cărților Deschise, în cadrul căreia fiecare vizitator care a dorit să se implice putea achiziționa titluri din colecția Clasici Moderni cu 5 lei.

Pe primul loc al titlurilor pentru adulți vândute de Litera la Bookfest 2015 se află „Sticletele”, de Donna Tartt, carte câștigătoare a Premiului Pulitzer 2014. Lansarea romanului a avut loc sâmbătă, în prezenta doamnei profesoare Elisabeta Lăsconi, bloggerului literar Laura Câlțea, criticului literar Bedros Horasangian și actriței Maia Morgenstern, care a lecturat câteva pagini memorabile.

Pe locul al doilea se află „Capitalul în secolul XXI”, de Thomas Piketty, considerată de Paul Krugman, laureatul Premiului Nobel pentru Economie, cea mai importantă carte economică a deceniului. La evenimentul de lansare au participat Daniel Dăianu, economist, Sorin Pîslaru, redactor șef la Ziarul Financiar și Bedros Horasangian, critic literar.

Locul al treilea este ocupat de cartea „Lean In. Femeile, munca și voința de a conduce”, scrisă de Sheryl Sandberg, al doilea om din conducerea Facebook. Anca Vlad, fondatoarea mai multor business-uri românești, care a semnat prefața cărții, alături de Mihaela Tatu, trainer dezvoltare personală, și Daniela Palade Teodorescu, redactor șef revista Avantaje, au participat la evenimentul de lansare a cărții.

Pe locul al patrulea se află cartea „Labirintul. Tratament letal”, de James Dashner, iar pe locul al cincilea „Drumuri de vis prin Europa”.