Slide

Stiri: Finante

European Money Quiz 2024

ASF lansează o nouă platformă de educaţie financiară

11.02.2022

Educaţie financiară. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat că a lansat noul site de educaţie financiară – www.edutime.ro – care s-a transformat dintr-un portal de prezentare a activităţii într-o resursă de proiecte, programe şi informaţii dedicate persoanelor care vor să-şi îmbunătăţească cunoştinţele în domeniul financiar.

Programe

Programele de educaţie şi cursurile susţinute de lectorii ASF, prezentate pe site, sunt structurate pe categorii de cursanţi (elevi, studenţi, profesori).

Secţiunile au fost gândite astfel încât să ofere utilizatorilor posibilitatea de a găsi rapid informaţiile de care au nevoie.

Educaţie financiară. Zona dedicată copiilor

Site-ul conţine şi o zonă dedicată copiilor, unde se regăsesc:

  • audiobook-uri
  • poveşti
  • filme

Prin intermediul acestora cei mici pot dobândi cunoştinţe elementare în domeniul financiar.

Site-ul are un design modern, este uşor de accesat şi poate fi utilizat atât de pe desktop, cât şi de pe platformele mobile. Structura www.edutime.ro este una intuitivă, adaptată ultimelor tendinţe în materie de navigare online. Educaţia financiară este una dintre misiunile fundamentale ale ASF, fiind considerată un vector important de dezvoltare a pieţelor financiare non-bancare.

De asemenea, la începutul lunii februarie, Autoritatea de Supraveghere Financiară a lansat un program de educaţie financiară prin intermediul căruia studenţii şi masteranzii din cele 24 de universităţi partenere ale Autorităţii, indiferent de disciplina de studiu, vor putea folosi în mod gratuit platforma demo de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), unde vor învăţa şi experimenta activitatea de investitor.

Programul este unul didactic, care nu implică riscuri financiare sau folosirea banilor proprii. Proiectul educaţional va începe pe data de 21 martie 2022 şi va debuta cu un seminar online de training, organizat cu scopul înţelegerii noţiunilor de bază ale unei investiţii pe piaţa de capital, dar şi a modalităţii de accesare şi de funcţionare a platformei de tranzacţionare.

Citeşte şi ASF lansează un nou program de educaţie financiară