Stiri: Companii

EDUMAX, proiect de responsabilitate socială lansat de Animax

29.09.2014

Animax, cea mai mare reţea de petshop-uri din România, a lansat un nou program de responsabilitate socială corporativă. Este vorba despre EDUMAX, proiect de educaţie pentru copii, privind creşterea şi îngrijirea animalelor de companie. Inițiativa are sprijinul Asociaţiei CSR Nest şi Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Programul este adresat copiilor din clasele O-IV şi se va desfăşura în perioada septembrie-noiembrie 2014, în 10 şcoli din Bucureşti, atât din sistemul public cât şi cel privat.

Prima etapă constă în lansarea unui concurs de desen cu tema “Prietenul meu necuvântător”, în şcolile partenere. Elevii cu cele mai interesante lucrări vor fi incluşi în programul de educaţie dezvoltat de proiect. Compania va organiza seminariile cu tema: “Cum îngrijesc animalul meu de companie”, susţinute de specialiştii Animax. Seminariile se vor desfăşura în perioada 20 octombrie – 27 noiembrie 2014, în şcolile incluse în proiect şi au drept scop dezvoltarea unui comportament responsabil față de animalul de companie în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani.

La finalul fiecărui seminar, cunoştinţele elevilor vor fi evaluate printr-un test, iar cei care vor avea cel mai mare punctaj vor participa la o tombolă cu premii special: vouchere pentru produse destinate animalelor de companie. Valoarea totală a premiilor se ridica la 300 euro, investiția în proiectul EDUMAX fiind de 15.000 euro.

Dezvoltarea unui anumit comportament faţă de animalele de companie are loc încă din copilărie, atunci când copilul începe să intre în contact cu animalele. Ne dorim micuții să perceapă animalele de companie ca pe nişte fiinţe vii, membri ai familiei. Este important să educăm copiii în acest spirit, astfel încât să creăm un mediu plăcut şi armonios pentru creşterea şi dezvoltarea animalelor. Prin EDUMAX încercăm să educăm şi să responsabilizăm comunitatea referitor la nevoile animalelor. Credem că în România este nevoie de astfel de programe de educaţie pentru dezvoltarea unei relaţii armonioase între copii şi animalele de companie – a declarat Adriana Aruxandei, manager dezvoltare reţea Animax.