Petrol si gaze

EGS își dublează spațiul destinat producției

EGS își dublează spațiul destinat producției

01.05.2015

Oficialii companiei cred că o implicare a autorităților locale poate soluționa problemele din sectorul industriei de petrol și gaze. Investițiile calculate aduc mereu rezultate pe măsură, acest lucru a fost deja demonstrat de către compania Euro Gas Systems din Târgu Mureș prin realizările sale. Unul dintre proiectele recent finalizate de către companie este cel dedicat laboratorului de control nedistructiv, autorizat CNCAN în anul 2014, care oferă clienților și partenerilor de afaceri ai companiei servicii complete de control nedistructiv al îmbinărilor sudate. Un alt proiect de amploare este cel destinat extinderii spațiului de producție, proiect demarat deja prin turnarea fundației și achiziționarea de materiale pentru structura metalică a acestui spațiu. Cum fundația este deja finalizată, oficialii companiei speră ca în câteva luni tot proiectul să poată fi lansat, iar odată cu acest pas spațiul destinat producției proprii să se dubleze.

Activând într-o piață dinamică și pretențioasă din punct de vedere al reglementărilor aplicabile, compania se remarcă printr-o abordare curajoasă nu doar a pieței de petrol și gaze din țara noastră, cât mai degrabă a piețelor de profil din sud-estul Europei, Comunitatea Statelor Independente (CIS), Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Printre soluțiile oferite de EGS se numără: unități de comprimare gaze naturale, bazate atât pe compresoare cu piston cât și cu șurub, acționate de motoare electrice dar și termice (cu gaz), servicii de reparații capitale la unitățile de comprimare existente, fabricarea de recipiente sub presiune și alte structuri metalice, schimbătoare de căldură răcite cu aer, servicii complete de control nedistructiv (VT, PT, MT, UT, RT) atât în Laboratorul propriu, cât și în teren.

Fondată în februarie 2010 și condusă, încă de la început, de către un lider cu o puternică cultură a calității, compania și-a implementat și certificat în același an un sistem de management al calității în conformitate cu standardul ISO 9001. În acest context, primele compresoare au fost produse și livrate rapid, la doar un an de la lansarea companiei. Dezvoltarea companiei a continuat, astfel că în 2013 Euro Gas Systems a devenit distribuitorul oficial al renumitului producător de compresoare Ariel Corporation. “Echipamentele de comprimare gaze naturale destinate capetelor de sondă, customizate după cerințele clientului, au fost unele dintre cele mai bine vândute soluții atât în România, cât și în alte țări din estul Europei. Cererea ridicată este explicată prin abilitatea lor de a crește producția de gaz atunci când acestea sunt utilizate la sondele de gaz marginale”, ne-a declarat Roger Wachter, directorul general al Euro Gas Systems S.R.L..

Piața, în scădere

Unul dintre proiectele de amploare în care a fost implicată compania a fost cel în care EGS a livrat patru unități de comprimare gaze naturale, acționate de motoare termice având o putere instalată de 2703 kW fiecare, la depozitul de gaze naturale deținut de Romgaz în Sărmășel. Alte două unități de comprimare, de câte 1476 kW fiecare, au fost asamblate de EGS pentru stația de comprimare din Roman, deținută tot de Romgaz, iar alte 17 unități, zece unități de compresoare cu piston, iar șapte unități de compresoare cu șurub au fost realizate pentru piața de gaze din România.

În ceea ce privește dezvoltarea pieței locale, oficialii companiei sunt de părere că principalele probleme pot fi rezolvate odată cu o mai mare implicare a autorităților locale. “În industria de petrol și gaze, lipsa capitalului și procesele lente de finanțare din partea Guvernului privind proiectele CAPEX limitează potențialul de dezvoltare a acestei industrii pe piața din România. Rigiditatea normelor de aplicare a legislației din România îngreunează efectuarea cheltuielilor de OPEX și deseori acest fapt influențează productivitatea și siguranța echipamentului destinat producției de petrol și gaze”, este de părere directorul general EGS. În același timp, Roger Wachter susține că privatizarea terenurilor concesionate în vederea exploatării resurselor minerale va avea un efect pozitiv asupra independenței energetice a României.

Deși ar putea fi privit ca o schimbare de paradigmă în România, dar și în Europa în general, conceptul de închiriere a echipamentelor de comprimare gaze naturale și de achiziționare a serviciilor conexe, ca alternativă la deținerea și operarea unor astfel de echipamente, a funcționat foarte bine în alte economii din lume. “Efectele reducerii prețului la petrol și ale deprecierii principalelor valute au fost resimțite puternic atât de companiile din domeniu, cât și de furnizorii de echipamente de profil din întreaga lume. Recentele probleme, cauzate de amânarea sau anularea unor proiecte, ne-au făcut să ne gândim la extinderea portofoliului de produse și servicii oferite și implicit lărgirea segmentului de piață căruia ne adresăm. Reacțiile pozitive din partea noilor clienți potențiali, produsele noi și extinderea segmentului de piață vor contribui la creșterea EGS pe termen lung”, a completat Roger Wachter. 

Dezvoltare 

Încorporând în unitățile sale de comprimare gaze naturale echipamente de marcă ale producătorilor de compresoare din Statele Unite ale Americii, EGS asigură astfel introducerea pe piața din Europa și nu numai a unor produse de calitate, certificate în funcție de nevoile fiecărui client. În prezent, compania deține spații de producție și birouri în două locații diferite, o hală de producție de 1.800 metri pătrați fiind situată în Târgu Mureș, iar alta, de 2.400 metri pătrați, fiind amplasată strategic în Parcul Industrial Mureș din apropierea aeroportului Transilvania. “Având personal competent precum și scule și echipamente din gama de top, abordăm fiecare linie de produs începând cu proiecte simple, apoi dezvoltând produsul pe măsură ce și mărimea și complexitatea proiectelor cresc, astfel încât să asigurăm clienților noștri produse de calitate atât din punct de vedere al proiectării cât și al execuției. Perfecționarea profesională a angajaților atât extern cât și în cadrul companiei este o preocupare constantă în dezvoltarea companiei EGS. Ceea ce face diferența dintre EGS și alte companii sunt angajații deosebit de pregătiți și motivați, orientați spre satisfacerea cerințelor clienților”, declară Roger Wachter, directorul general al Euro Gas Systems. 

Cu o cifră de afaceri care s-a ridicat la peste 34 milioane de lei în 2014, oficialii Euro Gas Systems nu se așteaptă la rezultate prea mari în actuala conjunctură economică, însă își mențin optimismul țintind la o cifră de afaceri de aproximativ 30 de milioane de lei până la finele anului 2015. “Vom continua să câștigăm cotă de piață atât în Europa, cât și în Orientul Mijlociu și Comunitatea Statelor Independente prin reputația noastră de a oferi produse de calitate la prețuri competitive precum și prin serviciile suport oferite post – vânzare. Investițiile continue și extinderea liniei de produse au poziționat EGS ca lider de piață pentru echipamentele destinate industriei de petrol și gaze”, ne-a mai declarat Roger Wachter, directorul general al Euro Gas Systems.