Stiri: Logistica

Ekol lansează un nou serviciu feroviar de tip block train

04.09.2017

Compania Ekol Logistics continuă să implementeze strategia de a dezvolta mai multe conexiuni intermodale în Europa. Astfel, compania lansează un nou serviciu feroviar pe trenuri bloc între Budapesta, Ungaria și Koln, Germania.

Ekol a mai anunțat că oferă conexiuni de tip block train între Trieste și Kiel, Trieste și Koln, Trieste și Ludwigshafen, Trieste și Ostrava și între Sete și Paris, compania operând săptămânal 48 de trenuri bloc dedicate.

“Suntem foarte fericiți să deschidem această conexiune feroviară cu trenuri dedicate, deoarece, datorită acesteia, putem să conectăm CEE cu Germania, Benelux, Franța și UK. Trebuie să subliniem că este primul serviciu feroviar de acest tip din Ungaria operat de o companie 3PL. Până acum, doar trenuri publice erau folosite pentru a acoperi această rută.” – a declarat Ákos Kovács, Country Manager Ekol Ungaria.

Trenul va pleca din Budapesta de trei ori pe săptămână, în fiecare luni, miercuri și vineri la ora 22:00 și va ajunge în Koln la ora 05:00, în zilele de miercuri, vineri și duminică. La întoarcere, trenul va pleca din Koln în fiecare luni, miercuri și vineri la ora 20:00 pentru a ajunge în Budapesta două zile mai târziu, la ora 03:00.

“Între cele două orașe este o distanță de 1150 de km, pe care Ekol o parcurge pe cale feroviară în 31 de ore. Acesta reprezintă un alt pas realizat de Ekol în vederea dezvoltării strategiei sale de a oferi și mai multe conexiuni intermodale în Europa. Desigur că, prin această strategie și datorită noului serviciu feroviar, oferim avantaje clienților noștri. Ratele noastre pentru această destinație sunt mult mai avantajoase din punct de vedere al costurilor, timpul de tranzit este similar cu cel din transportul rutier, dar această soluție este una mult mai ecologică decât cea pe cale rutieră. Mai mult decât atât, în comparație cu soluțiile existente până acum, prin operarea propriul tren bloc le oferim clienților mai multă fiabilitate și siguranță.” – a declarat Daniel Allard, Project Development Manager, Ekol.

De asemenea, trenul va fi format din vagoane duble, cu capacitatea de a transporta 32 de megatrailere sau unități de 45 de picioare și vagoane potrivite pentru containere de 60 de picioare, care pot transporta și containere de 20 și 30 de picioare.