Producatori

EL-CO, cel mai important producător de radiatoare ceramice electrice din Europa de Est

01.02.2016

Produsele companiei sunt apreciate atât în România, cât și în afara țării. Având în spate o experiență de 40 de ani, EL-CO SA este în prezent unul dintre cei mai importanți producători din domeniul componentelor și aparatelor electrice din România, precum și cel mai important producător de radiatoare ceramice electrice din Europa de Est. Compania, înființată în anul 1975 sub numele de „Fabrica de Izolatori Electrici de Joasă Tensiune”, și-a început activitatea de producție în anul 1978, iar la ora actuală fabrică produse care sunt apreciate nu doar în țara noastră, ci și pe piețele externe.

”Am investit în tehnologii de ultimă generație, în extrudoare pentru ceramica,centre de prelucrare, electroeroziune și am modernizat linia de tratamente galvanice, abordând astfel toată gama de produse ceramice solicitate de piață. În plus, având în spate o dotare tehnică deosebită și patente proprii, dăm dovadă de o mare flexibilitate, pliindu-ne pe nevoile clienților noștri”, a declarat, pentru Jurnalul de Afaceri, Ciprian Pulbere, director general EL-CO SA.

Produsele fabricate de EL-CO SA în România ajung și în Franța, Anglia, Canada, Mexic, Italia și Germania

Flexibilitatea producției

Unul dintre avantajele competitive de care beneficiază compania este dat de flexibilitatea producției, întrucât își realizează singură sculele de care are nevoie, de la ștanțe, până la forme de presare sau extrudare. Directorul producătorului ne-a explicat că doar așa compania poate răspunde într-un timp optim solicitărilor venite din partea clienților.

În același timp, EL-CO SA pune un accent deosebit pe eficiența energetică a producției. ”Am renunțat la tehnologiile poluante și ne concentrăm pe produse care utilizează cu un randament maxim energia. În acest sens, elementul de încălzire ceramic, brevetat de noi, face transformarea din energie electrică în căldură cu randamentul maxim existent pe piață în acest moment. Am redus, de asemenea, deșeurile produse și am creat plăci de încălzire care utilizează material ceramic reciclabil”, ne-a mai spus Ciprian Pulbere.

Prin urmare, compania se implică în activitatea de cercetare din domeniul în care activează, rezultatele cercetării fiind pus în aplicare în produsele EL-CO SA.

Compania a creat, în plus, linii independente de producție pe fiecare gamă de produse. ”Am asigurat astfel o stabilitate în aceste vremuri pline de instabilitate pe toate piețele”, a completat directorul general al EL-CO SA.

Cele mai importante realizări

Una dintre cele mai importante realizări ale companiei EL-CO este introducerea pe piață a gamei de radiatoare extrudate care rezolvă problema spațiilor mici destinate amplasării radiatoarelor, precum și a radiatorului rabatabil – uscător de prosoape pentru baie, compania fiind unicul producător al unui astfel de produs la nivel mondial.

EL-CO este singurul producător, la nivel mondial, de radiatoare rabatabile pentru uscarea prosoapelor de baie

40 de ani de experiență

În anul 1990, compania a devenit societate pe acțiuni, schimbându-și numele din „Fabrica de Izolatori Electrici de Joasă Tensiune” în SC EL-CO SA. În urma privatizării, în anul 1999 au fost făcute schimbări majore atât în strategia de piață, cât și în structura financiară și de management.

În prezent, compania dispune de capacități de producție pentru pulberi ceramice atomizate, presarea materialelor ceramice și cuptoare de înaltă performanță.

De asemenea, EL-CO SA dispune și de sculărie proprie, sector de deformări plastice la rece si autoutilări. ”Acestă structură de producție permite o flexibilitate deosebită și a făcut posibilă dezvoltarea unei game proprii de sisteme de încălzire cu elemente ceramice, devenind cel mai important producător de radiatoare ceramice electrice din Europa de Est”, a afirmat Ciprian Pulbere.

Produsele EL-CO SA

Portofoliul de produse al fabricii este complex, principalele grupe fiind reprezentate de producția de pulberi ceramice pe linia proprie de mori și atomizoare, pentru producția fabricii companiei, cât și pentru alți parteneri EL-CO SA din România, precum și de piese din ceramică tehnică sau radiatoare electrice cu elemente de încălzire ceramică, construite pe baza a două patente ale EL-CO SA.

Alte grupe de produse au în vedere sisteme de încălzire și plăci de încălzire, aparatură electrică de joasă tensiune, precum siguranțe, socluri, tablouri sau conectori. Trebuie menționat că pe acest segment, compania este furnizorul de bază, și unicul, pentru toate rețelele electrice din țara noastră.

EL-CO mai produce și aparatură electrică pentru uz casnic și industrial, precum prize, întrerupătoare, prelungitoare, componente pentru iluminat, mobilier metalic și matrițe și piese metalice la comandă.

”Testarea produselor se face în laboratoarele proprii, precum și în laboratoare din Franța, Ungaria și Germania. Aceasta garantează calitatea necesară conformării standardelor din toate țările unde exportăm”, ne-a explicat directorul EL-CO.

Anul trecut, EL-Co a realizat o cifră de afaceri de 6,5 milioane de euro, iar pentru anul curent reprezentanții companiei estimează afaceri în creștere, până la un nivel de 7,2 milioane de euro.