Retail

Elan Trio

ELAN TRIO, viziune și responsabilitate pe toate planurile

01.10.2022

Inaugurarea noului centru logistic va prelua deservirea magazinelor din rețea, oferind partenerilor oportunități noi de dezvoltare. În dezvoltarea firmei ELAN TRIO, compania care îmbină cu succes tradiția cu o sortimentație vastă de produse, reacția rapidă a managerilor la dezvoltarea pieței și luarea în considerare a nevoilor clienților au jucat un rol important. Managerii au realizat rapid cât de mult potențial există în cooptarea producătorilor locali, motiv pentru care au creat marca proprie Góbé. Marca Góbé reflectă rolul de construire a comunității, responsabilitatea socială și aprecierea produselor tradiționale.

La realizarea portofoliului de produse, precum și la extinderea acestuia, ELAN TRIO a luat în considerare specificul demografic al regiunii, astfel încât produsele maghiare să ocupe un loc important.

În dezvoltarea firmei ELAN TRIO S.R.L, ingredientele succesului au fost reprezentate de reacția rapidă a managerilor la dezvoltarea pieței și luarea în considerare a nevoilor clienților

„Obiceiurile clienților și diferitele tendințe au stimulat extinderea gamei produselor sănătoase. O altă decizie bună a companiei a fost și lansarea brandului propriu, Elan, un brand caracterizat de un raport preț/valoare foarte bun, în condițiile în care gama de produse cuprinde produsele unor producători care joacă deja un rol important pe piață. Acești factori ne-au ajutat să lucrăm cu un portofoliu diferențiat mai bine gândit în comparație cu concurenții noștri”, ne-a declarat Dl. Attila Fazakas, Director Executiv ELAN TRIO.

Rețeaua de retail ELAN TRIO include 11 magazine Merkúr

În prezent, rețeaua de retail ELAN TRIO include 11 magazine Merkúr și 5 magazine Szuper, în timp ce rețeaua B2B include un depozit en-gros în trei județe. Compania operează în trei județe și deservește, în principal, localitățile Odorheiu Secuiesc (cu un număr de 34.257 de locuitori), Miercurea Ciuc (42.029 de locuitori), Tg-Mureș (142.327 de locuitori) și Sf. Gheorghe (54.312 de locuitori), precum și zonele învecinate.

În Odorheiu Secuiesc sunt localizate în prezent 5 magazine Szuper, 2 magazine Merkúr și 1 depozit en-gros, în Miercurea Ciuc se regăsesc 2 magazine Merkúr, în Sf. Gheorghe și Tg. Mureș câte 2 magazine Merkúr și câte un depozit en-gros.

Fiecare magazin pune un accent deosebit pe siguranța alimentară, pe folosirea unor dispozitive de economisire a energiei și de creare a unor procese prietenoase pentru experiența clienților

În Reghin, Corund și Fântânele se regăsește câte un magazin Merkúr. Magazinele sunt împărțite în 4 categorii, fiind posibilă astfel o reglementare a mărimii portofoliului de produse în funcție de metrul pătrat și de suprafața depozitului.

ELAN TRIO a inaugurat trei magazine de tip Merkúr

ELAN TRIO a inaugurat recent trei magazine de tip Merkúr de dimensiuni și particularități diferite: un magazin în jud. Mureș, în localitatea Fântânele, de 483 mp, din care 120 mp depozit; un magazin în jud. Harghita, în localitatea Corund, de 320 mp, din care 140 mp depozi, și un magazin în jud. Covasna, în localitatea Sf. Gheorghe, de 1.061 mp, din care 234 mp depozit.

Recent, ELAN TRIO a inaugurat trei magazine de tip Merkúr de dimensiuni și particularități diferite

Majoritatea magazinelor din rețea funcționează în imobile proprietate proprie, dar există și situații în care acestea funcționează și în spații închiriate.

Fiecare magazin răspunde unor nevoi diferite și a fost conceput ținând cont de caracteristicile clădirii. Ceea ce au însă în comun este faptul că fiecare magazin pune un accent deosebit pe siguranța alimentară, pe folosirea unor dispozitive de economisire a energiei și de creare a unor procese prietenoase pentru experiența clienților.

Marca proprie Góbé servește la întărirea comunității secuiești

Pe lângă mărfuri autohtone și regionale, ELAN TRIO și-a asumat și vânzarea de produse maghiare, ceea ce a dus la listarea produselor CBA și Reál. Marca proprie Góbé, care include produse de la producătorii locali, servește la întărirea comunității secuiești. Brandul comercial de produse Góbé a luat naștere în 2010 și reunește produse care sunt realizate de producători mici și mijlocii care locuiesc în regiune (peste 60) și care produc peste 330 de tipuri de sortimente pe baza unor rețete locale.

În gama de produse Góbé se regăsesc produse precum lapte, produse din carne, produse de panificație, băuturi, diverse alimente precum mierea, dulceața, muștarul, ciocolata de casă și articole nealimentare precum sarea de baie, cărbune și săpun de casă. În ultima perioadă, cifra de afaceri anuală a familiei de produse Góbé a depășit 3 milioane de euro și are o pondere de 8% în vânzările cu amănuntul.

Marca proprie Góbé care include produse de la producătorii locali, servește la întărirea comunității secuiești

Produsele sunt comercializate și prin intermediul magazinului online.

Magazinul online al companiei este în prezent într-o dezvoltare majoră. În acest an, ELAN TRIO și-a îmbogățit portofoliul cu două mărci noi, berea artizanală Horizont, disponibilă în 8 sortimente produse de Sörműves KFT și 24 de produse din fructe uscate vândute sub marca Kalifa produse de Gilan Trading KFT.

La dezvoltarea de azi a contribuit în mare măsură și faptul că, în perioada pandemiei, ELAN TRIO a semnat contracte cu mai multe companii de livrare la domiciliu. În aceste condiții, în 2021, ELAN TRIO a obținut o cifră de afaceri netă de 44.897.960 euro, estimând pentru anul în curs o creștere cu 20% a cifrei de afaceri în 2022.

Oportunitățile și provocările anului 2022 pentru ELAN TRIO

La sfârșitul anului 2019, compania a început construcția noului său centru logistic, care va prelua deservirea magazinelor începând cu luna octombrie 2022 și va oferi și altor parteneri o oportunitate de depozitare. Pe un teren cu suprafața de 40.000 de metri pătrați, într-o clădire de 11.400 de metri pătrați, cu un depozit frigorific de 3.800 de metri pătrați, centrul logistic oferă o oportunitate modernă de a depozita și manevra peste 11.000 de paleți. Centrul logistic va funcționa folosind programul SCALE achiziționat de la Manhattan Associates.

ELAN TRIO pune accent pe implementarea componentelor comerțului modern (IKA) și a măsurilor moderne precum deservirea magazinelor din Depozitul Logistic într-o proporție foarte mare, eficientizarea costurilor logistice, creșterea deservirii în procent mai mare a magazinelor și modernizarea magazinelor și îmbunătățirea constantă a mediului de cumpărături.

„Pentru că eficiența energetică este atât de importantă, mai ales în contextul actual, până la sfârșitul anului 2022, intenționăm să producem un megawatt de energie electrică prin instalarea unui sistem fotovoltaic, care contribuie foarte mult la complexitatea activităților noastre de economisire a energiei”, precizează dl. Attila Fazakas.

ELAN TRIO organizează sesiuni de instruire anuale pentru angajați

În prezent, compania își desfășoară sarcinile zilnice cu un număr de 500 de angajați, distribuiți după cum urmează: în județul Harghita lucrează 366 de angajați, în județul Covasna 48, respectiv 86 de angajați în județul Mureș.

În fiecare an, ELAN TRIO organizează sesiuni de instruire pentru angajații săi. Anul acesta, înainte de training, au fost comandate 100 de achiziții (de test), care au permis o evaluare corectă a deficiențelor existente. Rezultatele acestui test au reprezentat baza pentru modulele de instruire pentru middle-managerii vizați.

Pentru ELAN TRIO, procesele de formare sunt deosebit de importante, deoarece oferă o eficiență mai mare livrată de o forță de muncă de calitate și cu procese bine dezvoltate. În viitorul apropiat, activitatea companiei va fi relocată în noul Centru Logistic, ceea ce va permite crearea a 30 de noi locuri de muncă.

În prezent, compania își desfășoară sarcinile zilnice cu un număr de 500 de angajați

Profesionalismul ELAN TRIO nu a rămas neobservat, iar compania a fost nominalizată în cadrul Progresiv Awards. În plus, a obținut locul 2 în Top Profit Romania 2021 pe județul Harghita, a fost recompensată cu Premiul pentru Antreprenori din Odorheiu Secuiesc – Locul 2, dar a ocupat și locul al doilea în categoria „Compania cu cei mai mulți angajați”.

„Recunoașterea are întotdeauna un efect motivant, așa că recunoașterea primită de Premiile Progresiv a însemnat foarte mult. Este o onoare faptul că munca noastră este apreciată și adevăratele valori sunt recunoscute”, afirmă dl. Attila Fazakas.

Măsuri de protecție a mediului

Întrucât ELAN TRIO acordă o importanță deosebită protecției mediului, în toate magazinele care fac parte din rețea, compania pune la dispoziție puncte de colectare a bateriilor uzate și a becurilor. Totodată, colectarea uleiului menajer uzat are loc periodic.

În plus, în această perioadă, se fac pregătirile necesare pentru implementarea hotărârii nr. 1.074/2021 din 6 octombrie 2021 privind stabilirea sistemului de garanție-returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile. Începând cu 1 octombrie 2022 se va aplica o garanție de 50 de bani pentru orice ambalaj nereutilizabil de băutură, suma care va fi recuperată imediat ce ambalajele folosite vor fi returnate în orice magazin sau în spațiile special amenajate pentru a îndeplini acest rol.

Totodată, experiența clienților care dețin mașini electrice este îmbunătățită considerabil, întrucât compania a pus la dispoziție două stații de încărcare în parcarea magazinelor sale.

Compania pune la dispoziție puncte de colectare a bateriilor uzate și a becurilor, precum și două stații de încărcare a mașinilor electrice

„ELAN TRIO a fost printre primele companii care au instalat încărcătoare pentru mașini electrice în parcările a două dintre magazinele noastre, ceea ce nu numai că atrage clienții în magazinele noastre, dar reduce și poluarea mediului. Dorim ca, în acest fel, să facem încă un pas în direcția implementării unor procese prietenoase pentru experiența clienților, care să reprezinte, alături de calitatea serviciilor și profesionalismul desăvârșit, motivele principale pentru care clienții vor alege în continuare magazinele din rețeaua operată de ELAN TRIO”, a declarat, în încheiere, dl. Attila Fazakas, Director Executiv ELAN TRIO.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/kredianis-produse-variate-la-pretul-corect/