Stiri: Energie

Se oprește căldura în București

ELCEN: Lipsa căldurii în unele cartiere a fost cauzată de o avarie la CTE Bucureşti Vest

06.01.2016

Compania Electrocentrale București (ELCEN) pune la dispoziția Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice (RADET), începând de marți, ora 18:00, încă 140 Gcal/h pentru asigurarea cu agent termic a unor zone dinCapitală, după eliminarea avariei de la CTE București Vest.

ELCEN a mai anunţat că în data de 4 ianuarie 2016, ora 11:25, la CTE București Vest s-a oprit din funcționare cazanul de apă fierbinte numărul 6, ca urmare a unei avarii (pierderi de fluid) la sistemul convectiv. Acest cazan de apă fierbinte, utilizat ca agregat de vârf, are o capacitate nominală de 100 Gcal/h.

La data evenimentului, acest agregat producea aproximativ 20 Gcal/h dintr-un total de 205 Gcal/h produs la nivel de CTE București Vest, adică mai puțin de 10% din producția centralei, destinată municipiului București, mai precis cartierelor Crângași, Militari și Drumul Taberei.

În urma acestui incident, ELCEN a organizat și mobilizat echipe de intervenție în vederea eliminării avariei, a mărit producția de energie termică la CTE Grozăvești cu circa 60 Gcal/h, preluând zonele arondate CTE București Vest. Astfel, a fost restrânsă aria de termoficare a CTE București Vest odată cu extinderea ariei CTE Grozăvești.

În paralel cu demersurile efectuate pentru remedierea avariei, ELCEN a comunicat RADET că are disponibilități de producție a energiei termice de 50 Gcal/h în CTE Progresu, respectiv 100 Gcal/h în CTE București Sud, care pot fi utilizate pentru asigurarea condițiilor de confort termic locuitorilor Bucureștiului.

ELCEN mai spune că situația creată a fost determinată de un cumul de factori, printre care avariile RADET din data de 31 decembrie 2015, respectiv 2 ianuarie 2016, avaria ELCEN din data de 4 ianuarie 2016 și temperaturile scăzute din această perioadă.