Stiri: Energie

Electrica a aprobat acordarea de împrumuturi intragrup în valoare de 520 milioane lei

09.03.2018

Consiliul de Administraţie al Electrica a aprobat acordarea de împrumuturi intragrup în valoare de 520 milioane lei, pentru finanţarea planului de investiţii destinat anului curent.

”Consiliul de Administraţie al Electrica a aprobat acordarea de către Electrica de împrumuturi intragrup către filialele de distribuţie în sumă totală de cel mult 520 milioane lei, pentru finanţarea planului de investiţii al anului 2018 şi a împuternicit conducerea executivă să decidă împărţirea acestei sume totale pe fiecare din cele trei filiale de distribuţie (SDEE Distribuţie Muntenia Nord S.A., SDEE Distribuţie Transilvania Sud S.A., SDEE Distribuţie Transilvania Nord S.A.), în funcţie de necesităţi”, se arată într-un anunţ publicat de companie pe BVB.

Electrica a înregistrat anul trecut un profit net consolidat de 172 milioane lei. Profitul net individual a fost de 258 milioane lei, mai mic cu 2,6% faţă de 2016, în baza situaţiilor financiare individuale întocmite în conformitate cu IFRS-UE. Acest profit individual include veniturile din dividendele distribuite de filiale, aferente profiturilor înregistrate în anul 2016.

Veniturile operaţionale totale ale Grupului Electrica, în anul 2017, s-au ridicat la valoarea de 5,777 miliarde lei, ceea ce reprezintă o creştere cu 0,27% faţă de 2016.

Pe segmentul de distribuţie, veniturile au crescut cu 7%, în contextul creşterii cantităţii distribuite cu 1,7% pentru cei trei operatori de distribuţie din cadrul Grupului.