Stiri: Energie

Electrica Productie Energie

Electrica Producţie Energie se va ocupa de dezvoltarea proiectelor din surse regenerabile

12.08.2021

Electrica Producţie Energie. Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) Electrica SA a aprobat participarea Electrica (ELSA), împreună cu Societatea Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica Serv (FISE), la constituirea unei noi persoane juridice – Electrica Producţie Energie.

Electrica Producţie Energie. Societate pe acţiuni

Electrica Producţie Energie este organizată ca societate pe acţiuni, filială a Electrica SA, în care aceasta va deţine un procent de 99,9920% din capitalul social, iar FISE un procent de 0,0080% din capitalul social.

Noua filială se va ocupa de achiziţia şi dezvoltarea proiectelor de generare a energiei electrice din surse regenerabile, respectiv de operarea capacităţilor de generare de energie, cumulat cu dezvoltarea şi operarea soluţiilor de stocare independente pe care compania intenţionează să le dezvolte în viitor.

Strategia companiei

Conform strategiei pentru perioada 2019-2023, Electrica şi-a propus extinderea în domenii conexe şi obţinerea de sinergii cu domeniile în care activează, precum şi creşterea performanţei şi consolidarea sustenabilităţii rezultatelor economice.

Aceste obiective de creştere au fost adresate de proiectele de creştere anorganică derulate în ultimii doi ani, dintre care unul a fost finalizat cu succes, iar altele se află în acest moment în derulare. Pe lângă achiziţia Parcului Fotovoltaic Stăneşti, din judeţul Giurgiu, Grupul Electrica a mai realizat un pas important în direcţia implementării strategiei grupului de integrarea în amonte a activităţilor, prin investirea în proiecte de capacităţi de producţie de energie electrică din surse regenerabile, prin implicarea în alte trei companii de proiect care dezvoltă un portofoliu, totalizând o capacitate instalată de 207 MW, compusă din două parcuri fotovoltaice în zona Satu Mare şi un parc eolian, care include şi o capacitate de stocare de energie electrică, în zona Dobrogea.

Electrica Producţie Energie. Surse regenerabile

Electrica şi-a propus dezvoltarea unui portofoliu de capacităţi de producţie de energie electrică din surse regenerabile cu o capacitate cumulată de 400 MW, în paralel cu capacităţi de stocare de energie electrică cu o capacitate instalată de până la 100 MW.

“Rămânem consecvenţi în ceea ce priveşte obiectivul nostru de a crea valoare pe termen mediu şi lung pentru investitori şi, în contextul transformărilor profunde şi rapide din piaţa de energie, am propus acţionarilor noştri înfiinţarea acestei filiale dedicate proiectelor din zona tehnologiilor de generare a energiei electrice din surse regenerabile. Extinderea activităţilor derulate de Electrica în amonte va permite dezvoltarea Grupului pe direcţiile urmărite prin strategia aprobată, precum şi consolidarea veniturilor viitoare obţinute din generarea de energie electrică, cu efecte benefice asupra profitului companiei. În contextul dezvoltărilor privind soluţiile de stocare a energiei electrice, tehnologiile de generare din surse regenerabile reprezintă o soluţie viabilă şi din punct de vedere financiar, mai ales că piaţa de energie din România se confruntă cu un deficit de ofertă”, a declarat Corina Popescu, director general Electrica.

Citeşte şi Enel a lansat o nouă emisiune de obligaţiuni. Anunţ important