Stiri: Energie

Electrica SA are un nou Consiliu de Administraţie

14.12.2015

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Electrica SA a ales, prin metoda votului cumulativ, un nou Consiliu de Administrație, format din șapte membri. Astfe, acționarii Electrica au hotărât alegerea următorilor membri ai Consiliului de Administraţie: Arielle Malard de Rothschild, Cristian Bușu, Ioana Alina Drăgan, Corina Georgeta Popescu, Bogdan George Iliescu, Michael Adriaan Maria Boersma și Pedro Mielgo Alvarez.

Electrica SA va fi administrată de un Consiliu de Administraţie compus din şapte membri, patru dintre administratori fiind independenţi și neexecutivi. Până în prezent, Consiliul de Administrație al Electrica SA a fost compus din cinci membri.

Şedinţele Consiliului vor fi ţinute în mod valabil în prezenţa a cel puţin cinci membri, dintre care doi membri vor fi obligatoriu independenţi.

“Din punctul meu de vedere, Adunarea Generală a Acționarilor Electrica SA a ales astăzi un Consiliu de Administrație foarte echilibrat, ce asigură și premizele continuității decizionale. Avem patru membri români și trei străini, avem membri ai fostului Consiliu de Administrație care au fost realeși și, cel mai important, avem un Consiliu de Administrație format din profesioniști cu o vastă experiență, atât la nivel național, cât și la nivel internațional. Le urez succes și sunt convins că Electrica va continua pe drumul reformei și al bunei guvernanței corporative, respectandu-și, totodată, angajamentele asumate prin prospectul de listare”, a afirmat Ioan Roșca – Director General Electrica SA.

Societatea de distribuţie şi furnizare a energiei electrice, Electrica SA este lider pe piata de distribuție și furnizare a energiei electrice din ţara noastră, precum și unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul serviciilor energetice.