Stiri: Energie

Electrica SA are un nou preşedinte al Consiliului de Administraţie

15.01.2016

Electrica SA, liderul pieţei de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, anunţă alegerea lui Cristian Bușu în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei. Membru în Consiliul de Administrație al Electrica SA din anul 2014, Cristian Bușu a fost ales în aceasta funcție în cadrul ședinței Consiliului din data de 13 ianuarie, urmând să aibă un mandat pe un an.

Electrica SA este administrată de un Consiliu de Administraţie compus din şapte membri: Arielle Malard de Rothschild, Cristian Bușu, Ioana Alina Drăgan, Corina Georgeta Popescu, Bogdan George Iliescu, Michael Adriaan Maria Boersma și Pedro Mielgo Alvarez.

Şedinţele Consiliului se țin în mod valabil în prezenţa a cel puţin cinci membri, dintre care doi membri trebuie sa fie obligatoriu independenţi.

Cristian Bușu este, începând cu anul 2011, lector universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, unde desfășoară numeroase activităţi didactice. În prezent, Cristian Bușu este Secretar de Stat în Ministerul Energiei și membru în Consiliul de Administrație al SIF Oltenia. Până de curând, a ocupat funcţia de director la sucursala centrală Marfin Bank Bucureşti.

În perioada 2009-2013, Cristian Bușu a fost director economic în cadrul Fondului Proprietatea şi membru în Comitetul Reprezentanţilor. Anterior a ocupat, timp de patru ani, funcția de consilier economic în cadrul Departamentului Economic al Guvernului României. Între anii 2000-2005, a lucrat pentru Prudential Financial, New York, ca planificator financiar/broker. Din septembrie 2014, Cristian Bușu este membru al Consiliului de Administrație al Electrica SA.

„În primul rând, le mulțumesc colegilor din Consiliul de Administraţie pentru încrederea acordată. Bazându-mă pe experiența dobândită în cadrul companiei, precum și pe sprijinul colegilor din Consiliu și al managementului Electrica, vă asigur că vom continua și chiar accelera implementarea măsurilor de eficientizare, dar și a celor mai bune practici de guvernanță corporativă. Electrica este o companie stabilă din toate punctele de vedere, care își va respecta angajamentele asumate, în principal, acelea de a crea valoare pe termen lung pentru acționari prin distribuția și furnizarea de energie electrică și de a asigura servicii la standarde excepționale pentru clienți”, a afirmat Cristian Bușu, noul președinte al Consiliului de Administraţie al Electrica SA.