Producatori

Electroglobal Cluj sau eficientizarea proceselor industriale

01.02.2020

Împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea din Luxemburg, compania susţine promovarea unui sistem educaţional sustenabil. Electroglobal este unul dintre liderii naționali în domeniul soluțiilor și echipamentelor electrice, pentru sistemele de automatizări industriale, acţionări electrice şi sisteme de iluminat. Electroglobal Cluj, ca furnizor de soluții și echipamente electrice dedicate eficientizării proceselor industriale, a înregistrat o creștere de peste 10% a cifrei de afaceri în primele nouă luni ale anului trecut, față de aceeași perioadă din 2018.

La mijlocul anului trecut, compania a aniversat 15 ani de activitate, de reușite, de provocări, dar și de proiecte finalizate în domeniul atât de vast al eficientizării proceselor industriale.

Acest moment aniversar a reprezentat un prilej deosebit pentru a consolida parteneriatele de la nivel național și internațional și pentru a sărbători alături de parteneri, colaboratori și angajați.

Potrivit datelor companiei, avansul a fost consemnat într-un context pozitiv al pieței și implementării eficiente a investițiilor și a măsurilor de eficientizare operațională.

Pentru finalul anului 2019, managementul Electroglobal se așteaptă la o menținere a creșterii înregistrate în primele nouă luni, cu accent pe partea de servicii, în funcție de evoluția pieței

„Datorită dinamicii pieţei de materiale electrice şi a măsurilor de eficientizare operaţională, ne-am consolidat cotele de piaţă şi suntem pregătiţi să ne implicăm cu aceeaşi determinare în dezvoltarea proiectelor viitoare, astfel încât să ne continuăm creşterea”, ne-a declarat Dl. Radu Ciorba, Director General Electroglobal.

Soluţii de iluminat inteligent oferite de Electroglobal

Pentru a putea contribui la digitalizarea fabricilor partenerilor, Electroglobal și-a concentrat atenția pe componenta de acționare electrică-automatizare industrială și iluminat inteligent. Tehnologia modernă şi dispozitivele cu LED oferite de Electroglobal permit implementarea unui sistem de control automatizat, bazat pe senzori de prezență, mișcare și lumină naturală, interfață de control cu touchscreen sau control de la distanţă de pe diferite device-uri (PC/mobile) şi setarea de programe pe diferite intervale orare.

Criteriile care fac ca Electroglobal să fie partenerul ideal pentru un proiect din domeniul iluminatului inteligent sunt experienţa semnificativă în proiecte de iluminat implementate cu succes, know-how-ul relevant susţinut prin personal specializat și capacitatea de a oferi soluţii integrate, pornind de la proiectare în detaliu, execuţie riguroasă, până la furnizare de echipamente şi soluţii de automatizare şi control al iluminatului.

Electroglobal, cu ajutorul echipei de ingineri specialişti în proiectare şi dezvoltare de soluţii luminotehnice, furnizează astfel soluţii de iluminat inteligent, complet automatizate, cu surse LED, prin implementarea celor mai recente inovaţii din domeniu

În plus, Electroglobal stabilește parteneriate strategice cu furnizori consacraţi în domeniul iluminatului: „Philips Added Value Partner”, Vyrtych (iluminat pentru medii speciale) – reprezentant oficial în România, deținând în același timp o gamă completă de echipamente pe stoc, la preţuri competitive, cu garanţie şi suport tehnic.

Folosirea unui sistem de iluminat inteligent oferă numeroase avantaje precum economie cu până la 75% la factura de energie electrică; o calitate superioară a luminii, cu un impact pozitiv asupra creșterii productivității și a siguranței la locul de muncă; reducerea substanţială a emisiilor de CO2 în atmosferă, dar și costuri de mentenanţă minime.

Roboții și cea de-a patra revoluție industrială

„Ne aflăm la începutul celei de-a patra revoluţii industriale. Chiar dacă atitudinea generală de până acum era să ne temem că roboţii ne vor fura joburile, cele mai noi studii în domeniu arată că, acolo unde s-a produs, automatizarea va stimula apariţia de noi locuri de muncă şi în acelaşi timp va susţine creşterea salariilor”, menționează Dl. Radu Ciorba.

Cum societatea are nevoie în continuare de produse, industriile nu pot „reduce motoarele”, iar continuitatea va impune folosirea roboţilor în tot mai multe procese de fabricaţie.

Roboţii industriali reprezintă automate de mişcare complexă folosite în procesele de fabricaţie și constituie un capitol emergent al ingineriilor industriale, apărut la fuziunea dintre mecanică şi electrică

Chiar dacă există şi materializări pneumatice ori hidraulice, totuşi cele mai de perspectivă implementări ale roboţilor sunt cele electromecanice, în special datorită avantajelor oferite de compatibilitatea informatică. Folosirea roboților industriali determină reducerea costurilor de operare, îmbunătățirea calității și consistenței produselor, îmbunătățirea activităților angajaților, creșterea productivității, creșterea gradului de flexibilitate a liniei de producție, reducerea deșeurilor și creșterea randamentului.

De asemenea, utilizarea roboților ajută la îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru oameni, reducerea fluctuațiilor de personal și a dificultății de recrutare a personalului, dar și la reducerea costurilor de capital și la economisirea spațiului în zonele de producție de mare valoare.

Târgul de Industrie și Tehnologie Identicom

Recent, Electroglobal a fost prezentă la Târgul de Industrie și Tehnologie Identicom din Cluj-Napoca, unde a prezentat soluții de iluminat inteligent, celule robotizate și soluții de automatizări industriale.

„Le propunem partenerilor să se orienteze spre creșterea productivității, prin integrarea unor produse performante și ecologice, care să asigure pe termen mediu și lung automatizarea diverselor procese specifice. De asemenea, venim în ajutorul clienților și îi ajutăm să facă față provocărilor pe care le aduce digitalizarea (Industria 4.0.)”, a continuat Directorul General al companiei.

Cheia succesului, din perspectiva Electroglobal este reprezentată într-o mare măsură de încrederea acordată tinerilor

Din dorinţa de a investi în viitor, Electroglobal, împreună cu partenerii de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea din Luxemburg, a decis să susţină promovarea unui sistem educaţional universitar cu adevărat sustenabil. Astfel, prin acest parteneriat, se dorește susținerea procesului de dezvoltare a competenţelor studenților în această sferă de activitate, dar şi dobândirea de experienţă practică, atât de necesară pentru o bună integrare în piaţa muncii.

„Cu toţii ne dorim o comunitate prosperă în care performanţa este o valoare esenţială, în care competenţele şi aptitudinile resurselor umane rămân la un nivel înalt”, detaliază Dl. Radu Ciorba.

Strategia de viitor a Electroglobal

Încetinirea economiei Germaniei, în special datorită stagnării pieței din industria automotive, afectează România mult mai puternic decât alte ţări din regiune.

Prin urmare, încetarea sau reducerea exporturilor pe care Germania le face din cauza războaielor comerciale dintre Europa, SUA și China are un efect direct asupra companiei.

Chiar și în aceste condiții însă, scopul Electroglobal este de a oferi soluţii pentru eficientizare energetică şi îmbunătăţirea productivităţii, propunând soluţii personalizate, adaptate fiecărui business în parte, indiferent de dimensiune, pentru ca orice colaborare să se transforme într-un parteneriat de lungă durată, pentru a ajuta companiile de pe piață să facă faţă provocărilor pe care le aduce revoluţia industrială 4.0.