Producatori

Electroglobal – furnizor de servicii în domeniul acționărilor și automatizărilor industriale

01.02.2015

Compania estimează o creștere de cel puțin 10% a cifrei de afaceri pentru acest an. Electroglobal a fost înființată în anul 2004, de o echipă de oameni de afaceri cu peste 10 ani de experiență în domeniu.

Principalul obiect de activitate al societății este reprezentat de serviciile în domeniul acționărilor și automatizărilor industruiale, și comercializarea de aparataj şi materiale electrice, motoare şi tablouri electrice. Societatea a crescut cu ajutorul investițiilor constante, fiind în prezent susținută de producători importanți pe piața europeană și mondială și având parteneriate oficiale cu jucători importanți din industrii diferite, precum Schneider Electric.

Produse

Portofoliul societății adună peste 5.000 de soluții, de la produse pentru integratori de sistem din domeniile energetic, electric și automatizări, la unele destinate antreprenorilor și instalatorilor pentru obiective industriale și comerciale sau clienților finali industriali ori proprietari de clădiri comerciale, pentru operațiuni de mentenanță și modernizare. Compania, cu sediul central în Cluj-Napoca, s-a dezvoltat constant, iar acum are două puncte de lucru. “În 2006, am deschis puncte de lucru la București și Bacău, extinzând gama de soluții oferite și portofoliul de clienți la nivel național. Doi ani mai târziu, am mutat sediul central în cadrul Parcului Industrial Tetarom I din Cluj-Napoca. Anul 2012 a fost un an important, obținând certificările ca parteneri ai Siemens și ABB. Anii 2013 și 2014 au avut ca principal focus investițiile în atelierul de producție, investind în modernizarea fluxului tehnologic”, ne-a declarat Radu Ciorba, CEO-ul S.C. Electroglobal S.R.L. Unul dintre cele mai importante proiecte finalizate anul trecut a fost implementarea proiectului „Sistem Inovativ pentru modernizarea liniei de producție pentru panouri electrice și de automatizare”, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Servicii

Compania sprijină o varietate de industrii, oferind soluții complete și complexe, inclusiv servicii electrice complet adaptabile și personalizabile.

Sectoarele precum aparataj electric de joasă tensiune, motoare electrice, convertizoare de frecvență, automate programabile, senzori, corpuri și surse de iluminat, cabluri și materiale de instalații sunt susținute de soluțiile Electroglobal.

Portofoliul de servicii include proiectare și dezvoltare software, precum programarea PLC-urilor și a softurilor SCADA, proiectarea și asamblarea tablourilor electrice de automatizare și distribuție a energiei electrice până la 3200 A, asistență tehnică pe întreaga derulare a proiectului oferită de ingineri cu experiență și consultanță de specialitate și logistică.

Oferta companiei este, așadar, adaptată pentru a acoperi o plajă cât mai mare de cerințe și specificații menționate de clienții Electroglobal.“Pentru asigurarea calității produselor Electroglobal, compania a investit în creșterea managementului calității, obținând certificarea ISO 9001, și în sistemul de management de mediu, prin sporirea atenției dedicate mediului și securității, obținând certificarea ISO 14001:2004. Furnizăm componentele cu sprijinul unor producători de marcă, ce au o reputație internațională și asistăm clientul la punerea în funcțiune, inclusiv asistență la partea de service”, ne-a explicat CEO-ul Electroglobal.

Conducerea societății a adăugat faptul că Electroglobal va rămâne focusată pe domeniul industrial, oferind soluţii complete şi dedicate. “Deoarece punem un accent deosebit pe parteneriatele de lungă durată, atât cu clienții, cât și cu furnizorii, vom rămâne receptivi la evoluţiile din piaţa de materiale şi echipamente electrice. Vom urmări cu mare atenţie tendinţele oferite de către producătorii pe care îi reprezentăm pe piața din România și îi vom sprijini în demersurile lor, inclusiv în lansări pe piață de noi produse”, este de părere Radu Ciorba.

Proiecte speciale

Sectoarele de industrie pe care le acoperă compania sunt diferite.

Astfel, Electroglobal a încheiat colaborări importante în sectorul materialelor de construcţie, energie și industrie. “Pe lângă soluțiile de automatizare și SCADA din domeniul tratării apelor potabile și uzate, am executat tablouri electrice și de automatizare pentru linii de fabricație în domeniul automotive. Un punct forte în competența noastră tehnică îl reprezintă acționările electrice cu turație variabilă într-un domeniu larg de puteri și tensiuni. Am instalat și pus în funcțiune convertizoare de frecvență și motoare de joasă și medie tensiune, cu puteri ce ating ordinul megawaților. Fie că este vorba de pompe sau ventilatoare, extrudere sau mori, noi avem soluții fiabile pe care le oferim în funcție de bugetele beneficiarului”, ne-a declarat Radu Ciorba, CEO-ul Electroglobal.

Evoluția pieței

Piața este încă una fragilă, fiind dependentă de o creștere importantă a investițiilor în sectorul industrial, dar și de o stabilitate macro-economică, este de părere conducerea companiei.

Ultima perioadă a fost marcată însă de o absorbție mai ridicată a fondurilor europene și de măsurile de simplificare și eficientizare aplicate de companii, care au condus la o majorare a investițiilor direcționate spre eficientizarea energetică. “Piața nu a înregistrat mișcări semnificative în ultima perioadă. Proiectele industriale și de infrastructură au continuat să stagneze, astfel că previziunile de creștere economică anunțate încă nu se regăsesc în industrie. Perspective de dezvoltare se vor observa doar în cazul în care se va vedea o stimulare a creşterii consumului si a investiţiilor. Dezvoltarea industrială în Transilvania, dar nu numai, este în strânsă corelație cu progresul finalizării autostrăzilor începute”, explică CEO-ul Electroglobal.

Sectorul de export este unul dintre sectoarele noastre țintă – Radu Ciorba, CEO-ul Electroglobal

Cu o cifră de afaceri de peste 60 de milioane de lei, înregistrată în 2013, anul trecut a adus o creștere de aproximativ 10%, iar conducerea societății este de părere că majorarea se va menține cel puțin la același nivel și în 2015. “Sectorul de export este unul dintre sectoarele noastre țintă. În vederea dezvoltării acestui segment, avem o echipă dedicată pentru realizarea acestor proiecte. În continuare, ne vom îndrepta către promovarea de soluţii personalizate, complexe, efectul fiind o majorare substanţială a competitivităţii firmei noastre. Urmărim cu interes creşterea exporturilor, iar aceasta va reflecta în mod direct îmbunătăţirea performanţei şi competitivităţii industriei”, ne-a declarat Radu Ciorba, CEO-ul Electroglobal.