Producatori

Electroglobal, soluții complete în domeniul electric, automatizări industriale și iluminat

01.04.2018

Compania a avut o creștere sustenabilă a activității, înregistrând în ultimii trei ani o creștere de 46% a cifrei de afaceri. Compania Electroglobal, cu sediul central în Cluj-Napoca, a fost înființată în anul 2004, având ca obiect principal de activitate comercializarea de  aparataj și materiale electrice, motoare și tablouri electrice, precum și servicii în domeniul acționărilor și automatizărilor industriale. Anul trecut, ca urmare a unei creșteri organice susținute și a unei politici consecvente de extindere a competențelor specialiștilor din companie, precum și datorită dezvoltării unor parteneriate cu furnizorii și clienții, Electroglobal a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 14%.

În ceea ce privește inovațiile aduse în domeniu, domnul Radu Ciorba, Director General Electroglobal ne-a declarat: „Ne-am menţinut focusul pe transferul de know-how de la producători de renume mondial din domeniul automatizărilor şi acţionărilor – Siemens și Schneider Electric. Ca atare, am integrat în portofoliul nostru motoarele IE4, definite prin eficienţă superioară, dar şi ultimele generaţii de PLC-uri. Am urmărit totodată să ținem pasul cu inovațiile din domeniul iluminatului cu LED, bazate de sisteme de control inteligente.

Pentru a-și consolida poziția pe piață și a crește capacitatea competitivă, angajații, împreună cu conducerea, și-au concentrat eforturile pe furnizarea de soluții personalizate, oferind suport clienților încă din faza de proiectare și până la implementarea proiectelor. În acest sens, compania a dezvoltat capabilități și experiență pentru a automatiza de la zero o capacitate nouă de producție sau pentru a eficientiza un sistem existent prin consultanță pentru alegerea soluției potrivite, proiectarea de sisteme de automatizări, acționări și luminotehnică, dezvoltare software de automatizări, asistență tehnică pentru montaj, punerea în funcțiune și service, și integrarea sistemelor dintr-o unitate de producție pentru o funcționare unitară și eficiență crescută.

Compania derulează în prezent două proiecte importante din poziția de contractor general pe partea electrică, ce vizează două companii diferite – spitalul privat Regina Maria din Cluj Napoca și fabrica nouă de materiale de construcții AdePlast din Ișalnița, lângă Craiova. Totodată, un alt proiect important se apropie de finalizare pentru o linie de producție a unui client mai vechi – Saint Gobain Weber, unde se execută probe de funcționare pentru o instalație de automatizare.

Electroglobal are o prezență care acoperă regiunile istorice ale României, prin puncte de lucru deschise la Cluj Napoca (sediul central), București și Bacău, noi puncte de lucru fiind incluse în planurile de viitor ale companiei.

Activitatea de export și avantajele competitive

În ceea ce priveşte segmentul de export, competenţa cea mai apreciată a companiei a fost realizarea tablourilor electrice complexe de distribuţie, dar și partea de automatizări şi acţionări electrice. Electroglobal a devenit, prin calitatea execuţiei şi respectarea termenelor de livrare, un partener de încredere  pentru clienţii din Germania, Belgia și Italia, iar volumul exportului din cifra de afaceri reprezintă astăzi un procent de aproximativ 35%.

În ceea ce privește avantajele competitive, domnul Radu Ciorba, afirmă: „Am căutat să oferim clienților produse și servicii având un raport corect calitate/preț, astfel încât să putem implementa în proiectele noastre soluții fiabile și performante. Acest lucru, împreună cu suportul competent al specialiştilor noştri acordat clienţilor în perioada preliminară ofertării pentru alegerea soluţiei optime, pe durata derulării contractului şi pe durata exploatării echipamentelor livrate, credem că a fost şi va fi factorul de succes care ne diferenţiază de competitorii noştri.”

Printre atuurile relevante ale Electroglobal se numără și certificările obținute de la furnizorii de top. Certificarea Lenze Performance Partner asigură transferul de know-how şi suportul dedicat pentru implementarea de sisteme de acționări și automatizări folosind echipamente Lenze. Certificarea Philips Value Added Partner recunoaște valoarea parteneriatului dintre un producător de top și un sistem integrator experimentat. Bazat pe  conceptul „ the power of two”, are drept scop oferirea de soluții superioare clientului final.

Experiența acumulată în proiecte de automatizări și acționări cu echipamente Siemens a calificat compania pentru obținerea statutului de Solution Partner. Certificarea, care se reînnoiește prin evaluarea periodică a echipei tehnice și a soluțiilor implementate, oferă numeroase avantaje clienților precum garanția implementării corecte a aplicațiilor, personal profesionist pentru dezvoltarea soluţiilor optime, cunoașterea ultimelor generații de echipamente și soft-uri, acces prioritar la centrul de suport Siemens din Germania, acces la informații prin comunitatea mondială a partenerilor de soluții Siemens.

Datorită vânzărilor de aparataj Siemens realizate anul trecut, Electroglobal s-a calificat în topul primilor patru distribuitori Siemens din Europa.

Echipa Electroglobal și strategia de dezvoltare a firmei

Grupul Electroglobal numără în prezent peste 100 de angajați și până la finalul anului compania intenționează să mărească echipa cu membrii noi în departamentul de producție. Conducerea firmei este încrezătoare în talentul noii generații, căutând tineri pasionați, care doresc să se formeze sub îndrumarea profesioniștilor companiei, pentru posturile de electriceni, ingineri electrici și ingineri automatişti. Un aspect important al activităţii Electroglobal este instruirea permanentă a specialiştilor prin training-urile recurente susţinute de producători, urmărindu-se astfel implementarea ultimelor inovații tehnologice în proiectele desfășurate.

În ceea ce privește strategia de dezvoltare a firmei pentru viitor, domnul Radu Ciorba afirmă: „În primul rând, dorim să creștem portofoliul de clienţi şi să extindem gama de oferte cu valoare adăugată. În al doilea rând, să ne implicăm în cât mai multe proiecte la cheie care au componentă majoră acționări electrice-automatizări industriale sau iluminat. Nu în ultimul rând, ne dezvoltăm competențele pentru a putea contribui la digitalizarea fabricilor clienților noștri. ”

Planuri de investiții  și rezultate financiare

Pentru a face față solicitărilor actuale, conducerea companiei are în vedere extinderea suprafeței de fabricație pentru tablouri electrice. Un alt obiectiv important îl reprezintă creșterea resurselor umane în domeniul tehnic pentru atingerea unui nivel cât mai înalt de productivitate și performanță. De aceea, o atenție sporită se acordă instruirii și perfecționării personalului pentru a fi la zi cu soluțiile inovatoare și cu produsele de ultimă generație.

În ceea ce privește rezultatele financiare, pentru anul precedent Electroglobal a înregistrat o creștere de 14% a cifrei de afaceri, preconizând o creștere de aproximativ 8% pentru anul în curs, estimare ce are la bază necesitățile companiei de dezvoltare și adaptare la trendurile și transformările socio-economice.