Electrogrup retea 5G

Electrogrup dezvoltă o rețea 5G, în Olanda

05.11.2019

Electrogrup rețea 5G. Compania a anunțat că a început lucrările necesare dezvoltării unei rețele de telecomunicații 5G, pe teritoriul Olandei, țară ce ocupă o poziție de top în clasamentul Speedtest Global Index. În plus, această țară se află pe locul 7 în lume la vitezele de Internet mobil. Proiectul se încadrează între primele inițiative de dezvoltare de rețele 5G la nivel european.

Electrogrup este o companie membră a grupului E-INFRA.

Electrogrup rețea 5G. Ce spun reprezentanții companiei?

„Ne bucurăm să avem un rol activ în primele inițiative de dezvoltare de proiecte 5G la nivel european. Una dintre cele mai complexe provocări pentru a putea activa oportunitățile deschise de noua tehnologie este, ca de obicei, infrastructura, prin specificul 5G care presupune instalarea unui număr mare de antene și echipamente în ariile de acoperire. Este necesară o foarte mare mobilizare de resurse, dar beneficiile, în special pentru economie, vor fi exponențial mai mari decat cele generate de anteriorul salt tehnologic, de la 3G la 4G. Proiectul din Olanda este primul dintr-o serie de alte dezvoltări similare pe care le vom porni, anul viitor, în Europa și suntem pregătiți de dezvoltarea rețelelor de acest tip și în România – avem un context local foarte favorabil să devenim campioni și la 5G”, declară Adrian Florea, CEO Electrogrup.

Electrogrup rețea 5G. Proiectul din Olanda va fi implementat în 2020 și 2021

Proiectul din Olanda se va desfășura pe parcursul a doi ani – 2020 și 2021. Acesta include instalarea de echipamente radio specifice, MW 5G, pe întreg teritoriul Olandei.

Electrogrup este unul dintre cei mai importanți constructori de infrastructură de telecomunicații din România. Compania deține un portofoliu care include:

  • 1.000 de instalări de site-uri de telefonie mobilă
  • 3.500 de proiecte de instalare de echipamente 2G, 3G, 4G și LTE
  • 15.000 km de fibră optică instalată în România și în alte state europene, precum Belgia și Irlanda.

Divizie specială dedicată proiectelor Smart City & IoT.

Prin acest nou proiect, Electrogrup continuă strategia de a furniza și dezvolta servicii și infrastructură axate pe cele mai recente tehnologii în beneficiul populației. Acest lucru se întâmplă după ce pe parcursul acestui an și-a lansat și o divizie specială dedicată proiectelor Smart City & IoT. Pentru acestea, aplicarea noilor tehnologii 5G va fi unul dintre catalizatori.

5G este numele celei de-a cincea generații de tehnologie pentru rețelele celulare și este succesoarea tehnologiei 4G.

Citește și Programul Rabla 2019. Noi dosare au fost aprobate de AFM

 

 

 

Citiți și despre: