Stiri: Stiri

Electronic Arts a închiriat în întregime clădirea de birouri AFI Park 2

12.11.2013

AFI Europe a semnat un contract de închiriere cu Electronic Arts, pentru clădirea de birouri AFI Park 2, care se află în prezent în construcţie. Clădirea, care are o suprafaţă construită de 20.000 de metri pătraţi şi cu o suprafaţă închiriabilă de 12.200 metri pătraţi, a fost închiriară integral de Electronic Arts.

Acesta el al doilea spaţiu office din cele cinci ce vor face parte din complexul de birouri AFI Park, situat lângă mall AFI Palace Cotroceni.

Tranzacţia a fost intermediată de către Jones Lang LaSalle, care reprezintă exclusiv Electronic Arts Inc. la nivel global, şi de către The Advisors/Knight Frank, reprezentantul exclusiv AFI Europe.

AFI Park 2 a fost proiectat în conformitate cu specificaţiile tehnice ale Electronic Arts, care prevăd criterii foarte înalte şi particulare cu privire la electricitate, sistemul HVAC şi securitatea informaţiei.

„Faptul că Electronic Arts, una din companiile lider ale lumii, a ales să se relocheze şi să se extindă în AFI Park este o dovadă a capacităţilor noastre de a oferi spaţii de birouri de calitate, adaptate nevoilor particulare ale companiilor de IT, incluzând o clădire eficientă din punct de vedere energetic, care duce la o maximizare a activităţii chiriaşilor, randament ridicat prin designul sistemului de podele şi finisaje de calitate superioară. Contractul de închiriere semnat cu Electronic Arts arată încă o dată că AFI Park, cu ciclul său de dezvoltare constant prin care livrează o nouă clădire la fiecare 14 luni, este soluţia perfectă pentru chiriaşii care caută opţiuni de extindere şi soluţii pentru viitoarele lor nevoi de dezvoltare”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

Acesta a explicat că datorită interesului manifestat de companii multinaţionale faţă de AFI Park şi având în vedere că cea de-a doua clădire este închiriată în întregime şi că deja suntem în negocieri avansate pentru un contract de pre-închiriere a 6.000 metri pătraţi în cea de-a treia clădire, AFI Park 3, aflată în prezent în construcţie şi urmând a fi finalizată la sfârşitul lui 2014, AFI Europe plănuieşte să înceapă construcţia proiectelor AFI Park 4 şi 5 anul viitor.

„Credem că acest amplu contract de închiriere semnat cu o companie americană de top, activă în domeniul dinamic şi atractiv al tehnologiei, este cea mai importantă tranzacţie de închiriere pentru piaţa românească în 2013 şi o dovadă că România se află înaintea unor ţări competitive din Europa Centrală şi de Est precum Polonia, Ungaria sau Cehia când vine vorba de IT&C. AFI Park 2 oferă soluţii individualizate pentru nevoile specifice ale chiriaşilor”, a menţionat Marius Scuta, Director al departamentului de birouri al Jones Lang LaSalle.