Stiri: Retail

Electroputere Mall

ElectroPutere Mall sărbătorește 11 ani. Ce eveniment special a pregătit centrul comercial?

18.11.2022

Aniversare ElectroPutere Mall. La aniversarea de 11 ani, centrul comercial ElectroPutere Mall, împreună cu Galeria „Anca Poteraşu”, invită vizitatorii să facă o incursiune vizuală în istoria Uzinei Electroputere, fanionul industriei constructoare de locomotive din România. Expoziția „Tehnologii ale trecutului”, a artistului Matei Bejenaru, va prezenta fotografii realizate în fabrica Electroputere, înainte de transformarea spațiului în parcul comercial și de birouri, alături de o cartografiere a istoriei Uzinei Electroputere.

Investiții de peste 130 milioane de euro

În ultimii șase ani, grupul francez de real estate Catinvest, care deține și administrează ElectroPutere Parc, a realizat investiții de peste 130 de milioane de euro, consolidând poziția parcului comercial drept principala destinație de cumpărături din Oltenia, dar și principalul centru de inovație și tehnologie din regiune.

Vizitatorii expoziției vor putea vedea și o imagine iconică cu laboratorul TTI din Iași, simbolică pentru seria de fotografie documentară „Între două lumi” începută în 2010, din care face parte selecția de imagini a expoziției.

Matei Bejenaru, unul dintre cei mai cunoscuți artiști vizuali din România în domeniul fotografiei contemporane și a filmului experimental, descrie expoziția „Între două lumi” ca o arheologie a tehnologiilor dezvoltate în România socialistă, realizată prin intermediul unei cercetări fotografice care indexează și analizează vestigiile acestora în prezent – echipamente dezafectate, laboratoare, modele de reprezentare utilizate în cercetare care și-au pierdut între timp utilitatea sau care se află pe cale de dispariție. Artistul redă alături de acestea și modele ale cunoașterii tehnologice avansate prezente astăzi în societatea românească.

Ce spune președintele Catinvest Group?

„La ElectroPutere Parc, ne extindem constant amprenta și aducem noi branduri în principala destinație de shopping din Oltenia și căutăm permanent să creăm experiențe și beneficii care oferă mai multă valoare retailerilor și consumatorilor. Respectăm istoria locului, iar expoziția Tehnologii ale trecutului invită vizitatorii să cunoască și să recunoască istorii recente, precum și să descopere fotografii care sunt cunoscute și expuse și la nivel internațional, ale unuia dintre cei mai importanți artiști din domeniul fotografiei din România”, a spus Bertrand Catteau, președintele Catinvest Group.

Lucrări de artă digitală

În cadrul aceluiași eveniment va fi prezentată și o selecție de lucrări de artă digitală, NFT-urile fiind una dintre cele mai noi tehnologii din domeniul blockchain. Publicul va putea viziona lucrările grupului de artă experimentală kinema ikon, prima colecție de street-art NFT din România, lucrări digitale ale artiștilor Dragoș Bădiță și Megan Dominescu, reflectând asupra celor mai recente și inovatoare metode de producție și de prezentare a artei contemporane.

Citește și Investiţie de 40 de milioane de euro pentru extinderea Electroputere Parc