Elefant.ro: Vânzările de board games s-au dublat anul trecut

Vânzările de board games s-au dublat în 2013 față de anul anterior, acest tip de jocuri de strategie destinate în principal adolescenților și adulților fiind destul de căutate de români în ultimii ani, a anunțat elefant.ro.

Astfel, anul trecut, vânzările de Board Games pe elefant.ro au depășit 3.000 de produse, ”Coloniștii din Catan” fiind cel mai bine vândut joc în perioada analizată.

“Când am intrat în piața de retail de jocuri către finalul anului 2012, nu ne așteptam la un asemenea asalt. Practic, acum nu trece o lună în care să nu vindem câteva sute de exemplare din categoria jocurilor de strategie pentru adulți, iar tendința este de creștere. Dacă în urmă cu 20-30 de ani românii se reuneau acasă pentru jocuri de cărți, table sau șah, acum preferă să joace Catan, spre exemplu, nu doar acasă, cât și în excursii sau alte deplasări, atât în week-end cât și seara, în timpul săptămânii”, a declarat Dan Vidrașcu, CEO al elefant.ro.

În topul vânzărilor, Coloniștii din Catan se detașează ca vânzări față de de celelalte titlurile, iar pe locul al doilea se clasează tradiționalul joc de Rummy.

În prezent, elefant.ro comercializează peste 130.000 de produse, de la cărți, eBooks, jucării, filme, muzică, eReadere, tablete, produse de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii. Compania are mai mult de 300.000 de clienți activi, iar cifra de afaceri din 2013 a ajuna la 6,5 milioane de euro.