Constructii

ELEMATIS, experiență în importul și distribuția de materiale și echipamente electrice

01.07.2020

Pentru eficientizarea operațiunilor, compania are în derulare construcția celui mai nou depozit din Iași, cu o suprafață totală de 4.300 mp. ELEMATIS TECH este o companie cu capital 100% românesc, specializată în importul și distribuția de materiale și  echipamente electrice, care a fost înființată în anul 2011 în Iași. Activitatea companiei a început cu o mașină împrumutată, într-un spațiu organizat într-un garaj de 12mp. După 3 luni, a fost închiriat un spațiu de 50 mp la adresa la care compania funcționează și astăzi, iar primul angajat a intrat în echipă în luna mai 2011.

După un an de activitate, echipa ELEMATIS era formată din 3 oameni, care își desfășurau activitatea în acești 50 mp. În anul 2013 s-a deschis filiala Suceava, filială care era manageriată de un singur om și beneficia de un spațiu de 50 mp, în prezent ajungându-se la 7 angajați și un spațiu de aproximativ 270 mp. Tot în anul 2013, ELEMATIS a închiriat în Iași încă 100 mp în aceeași incintă în care funcționase până atunci.

În prezent, echipa ELEMATIS reunește 38 de angajați, care își desfășoară activitatea în 5 puncte de lucru

În anul 2015 a fost deschisă filiala din Bacău, fiind urmată în 2017 de filiala Botoșani, un nou depozit în Iași și, în anul 2019, o filială în București. Fiecare filială a pornit de la un singur angajat, și s-a ajuns la 6 angajați (filiala Bacău), 4 angajați (filiala Botoșani) și 4 angajați (filiala București). În Iași, compania a mai închiriat în 2018 un nou depozit cu o suprafață de 157 mp într-o zonă industrială, pentru a-și putea desfășura activitatea în condiții optime.

În 2020, compania operează prin intermediul a 5 puncte de lucru situate în Iași, Suceava, Botoșani, Bacău și București.

ELEMATIS comercializează produse destinate atât zonei industriale, cât și rezidențiale. „Acoperim o mare parte din necesarul de echipamente electrice din industrie, atât în ceea ce privește instalațiile de alimentare cu energie electrică, cât și partea de comandă și automatizări industriale. Oferim clienților suport tehnic în alegerea produselor și servicii de echipare tablouri electrice”, ne-a declarat Dl. Ing. Răzvan Onofrei, Directorul General ELEMATIS TECH.

Cele mai importante proiecte recente de investiții ale ELEMATIS

Pentru a rămâne în topul preferințelor clienților, ELEMATIS a realizat importante investiții în 2019.

Aceste investiții au vizat reamenajarea birourilor la Suceava și Bacău cu mobilier personalizat dupa concepție proprie. La București s-a investit în rafturi, mașini, utilaje, precum și în echipamente IT pentru desfășurarea activității din filială.

ELEMATIS a realizat investiții importante în mobilier, mașini, utilaje, precum și în echipamente IT pentru desfășurarea activității din filială

„În prezent, se află în derulare un proiect de construcție al celui mai nou depozit din Iași, pe un teren aflat în proprietate, în suprafață totală de 4.300 mp, în Șos. Nicolna 143M. Construcția va permite desfășurarea activității pe 2.000 mp care includ curte, birouri și depozit. Termenul de finalizare este 30.09.2020”, continuă Dl. Onofrei.

Principalele agremente și certificări deținute de ELEMATIS

Compania deține în prezent certificat de asigurare al calității ISO 9001 și este autorizată ANRE IIA+B – proiectare și execuție instalații electrice până la 1kv. Atunci când ne referim însă la atuuri, acestea sunt cu siguranță flexibilitatea, asigurarea serviciilor cu oameni extrem de bine pregătiți și cu studii tehnice superioare sau liceale, dar și gama variată de produse oferite.

În plus, ELEMATIS asigură produse și servicii conexe pentru alimentarea cu energie (tablou electric), transportul energiei (cabluri și conductoare), comandă și automatizări (contactoare, relee, protecții, convertizoare de frecvență, softstartere, automate programabile) și echipamente de acționare (motoare electrice și reductoare).

ELEMATIS a dezvoltat parteneriate cu cele mai importante branduri sau furnizori din domeniul în care activează

De-a lungul timpului, ELEMATIS a dezvoltat parteneriate cu cele mai importante branduri sau furnizori precum Schneider Electric, Eaton Electric, Siemens, Wago Kontakttechnik, Obo Betterman, Scame, Osram, Gamak sau ICME.

Aceste branduri, prin gama complexă de materiale, permit ELEMATIS să ofere clienților toate echipamentele electrice de joasă tensiune, atât rezidențiale, cât și industriale, fiind singura companie care oferă o gamă completă de produse și servicii de acest tip, inclusiv tablouri electrice echipate.

Evoluția pieței românești în perioada pandemiei

În perioada pandemiei, după 15.03.2020, s-a cunoscut o scădere a cererii și în cadrul ELEMATIS, mai ales în luna aprilie. În această perioadă, s-a pus un accent deosebit pe dezvoltarea magazinului online al companiei, siteul propriu fiind îmbogățit prin listarea de noi produse, care au fost puse la dispoziția clienților, de asemenea, prin platforma oferită de Emag. Acest lucru a avut un efect benefic, vânzările în online crescând cu până la 200% față de perioada de dinaintea pandemiei. Astfel, ELEMATIS a oferit clienților posibilitatea trimiterii comenzilor online și au fost făcute livrări la locațiile șantierelor cu mașinile proprii ale companiei.

Vânzările în online ale ELEMATIS au crescut cu până la 200% față de perioada de dinaintea pandemiei, datorită dezvoltării magazinului online și listării produselor pe emag

Pe perioada stării de urgență, ELEMATIS a pus în aplicare o serie de măsuri care să asigure desfășurarea activității în deplină siguranță, atât pentru clienți, cât și pentru membrii echipei. Personalul a fost împărțit la nivelul fiecărui punct de lucru din 01.04.2020 până în 15.05.2020 în câte 2 echipe, încercând să se evite o eventuală închidere totală a vreunui depozit ca urmare a infectării unui angajat.

În plus, activitatea a fost organizată astfel încât intrarea și ieșirea să se facă separat în depozite. Programul de lucru a fost redus și au fost asigurate măști de protecție și dezinfectant pentru toți angajații, indiferent de filiala căreia aparțineau.

ELEMATIS, o echipă de 38 de angajați

Echipa ELEMATIS este formată în prezent din 38 de angajați – 17 la Iași, 7 la Suceava, 4 la Botoșani, 6 la Bacău și 4 la București. Fiecare membru al echipei se bucură de beneficii precum asigurarea transportului de acasă la serviciu, bonusuri acordate de Paște și Crăciun, telefoane de serviciu, mașini de serviciu pentru oamenii de vânzări, bonusuri de performanță pentru managerii filialelor, bonusuri din vânzări pentru reprezentanții de vânzări.

Pentru că interesul companiei depășește angajații sau clienții, ELEMATIS își dovedește implicarea și interesul pentru măsurile de protecție a mediului înconjurător, fiind înscrisă în registrul de evidență de la Ministerul Mediului privind deșeurile de echipamente electrice și electronice DEEE.

ELEMATIS în cifre

Calitatea produselor, oferta variată și profesionalismul angajaților au dus la obținerea unor rezultate remarcabile în 2019. Astfel, anul trecut cifra de afaceri a companiei a depășit 29 de milioane de lei, cu 30% mai mult decât în 2018. Ca urmare a evoluției recente generate de pandemia de coronavirus, dar și răsfrângerii acestei situații asupra economiei, pentru anul 2020, ELEMATIS preconizează o menținere a cifrei de afaceri de anul trecut, având în vedere incertitudinile contextului actual.

ELEMATIS este o companie care privește cu încredere viitorul și crede într-o revenire a sectorului în care activează, atâta timp cât investitorii privați și statul vor continua să dezvolte proiectele deja începute și să înceapă altele noi. Astfel, reprezentanții ELEMATIS se așteaptă la revenirea pe un trend ascendent până la finalul anului în curs.

 

Citește șihttps://jurnaluldeafaceri.ro/consolight-com-srl-liderul-pietei-echipamentelor-electrice-profesionale/