Elena Petraşcu a demisionat din funcţia de Director General al Poştei Române

16.02.2018

Elena Petraşcu şi-a prezentat demisia din funcţia de Director General al Poştei Române, în faţa membrilor Consiliului de Administraţie al companiei.

„Începând cu luna octombrie a anului 2017 am acceptat să preiau atribuţiile funcţiei de Director General al Companiei Naţionale Poşta Română. Încă de la început am precizat că voi ocupa această funcţie cu titlu interimar. A sosit momentul să îmi iau rămas bun de la o echipă în care am foarte multă încredere, o echipă cu care am reparat, am construit şi am dezvoltat această companie”, a afirmat Elena Petraşcu.

Aceasta a mai spus că în această perioadă a dat dovadă de transparenţă şi deschidere şi că a încercat să repare cât mai multe dintre problemele lăsate moştenire, de ani de zile, în companie.

„La plecarea mea din companie, ţin să precizez că Poşta Română este solvabilă, stabilă, cu perspective din ce în ce mai conturate pentru dezvoltare. Indicatorii economici sunt pozitivi. Vă dau câteva exemple: am stins datoriile către 15 parteneri pe partea de cash-collection. Am efectuat plăţi de 580.386.142 lei, în ultimele 4 luni (fără a contabiliza pensiile şi salariile angajaţilor). Toate aceste plăţi se concretizează într-o datorie exponenţial mai mică faţă de bugetul statului. De la 188.725.743 lei, în octombrie 2017, am scăzut la 95.433.511 lei, în prezent. Aproape 50% din datoria companiei către ANAF este plătită, iar taxele curente au fost achitate complet, lună de lună”, a mai spus aceasta.

Conform ei, se poate ca Poşta Română să îşi recâştige poziţia pe piaţă şi să redevină o companie credibilă şi respectată. În plus, drumul pe care a pornit Poşta Română, în acest scurt interval de timp, trebuie să continue, pe termen lung.

„Sunt convinsă că echipa care este, în acest moment, responsabilă de coordonarea companiei va produce, în continuare, schimbări pozitive, de substanţă la Poşta Română”, a mai spus Elena Petraşcu.

 

 

 

Citiți și despre: