Stiri: Social

Elevii din Botoșani – campioni naționali la „Tinerii Dezbat”

17.06.2015

Finala Concursului Național „Tinerii Dezbat” a strâns peste 100 de elevi și profesori la Miercurea Ciuc. Competiția ce pune în valoare ideile și abilitățile de comunicare ale tinerilor a fost câștigată de echipa de dezbateri a Colegiului Național „A.T. Laurian” din Botoșani, coordonată de doamna profesoară Carmen Dulgheriu.

Cele 36 de echipe, selectate din întreaga ţară în urma regionalelor, au dezbătut în etapa națională a celei de-a șasea ediții a Concursului Național „Tinerii Dezbat” două teme controversate: „Ar trebui demiși toți politicienii aleși care fac declarații xenofobe.” și „Statul ar trebui să ofere adolescenților din toate mediile metode de contracepție în mod gratuit.”

După rundele preliminarii, echipele de dezbateri din Botoșani și Deva s-au confruntat în argumente pro-contra și discursuri atent construite în finala campionatului. Conform deciziei arbitrilor – profesori și alumni ai mișcării de debate din România, echipa formată din Andreea Clara Pricopi, Dana Ioana Iacob și Iulian Corneliu Călinescu, elevi ai Colegiului Național „A.T. Laurian” din Botoșani a ieșit învingătoare, pe locul doi clasându-se echipa de dezbateri din Colegiul Naţional „Decebal” din Deva.

„Dacă mi-aș propune să definesc experiența Tinerii Dezbat cu tot ce a însemnat ea, nu aș putea vorbi decât la superlativ. Competiția a fost un excelent joc al minților, și, de ce să nu recunoaștem și al inimilor, o experiența unică, pe care o recomand tuturor persoanelor implicate în educație.”, menționează doamna Carmen Dulgheriu, profesor de limba română și coordonator al echipei câștigătoare.

Clasamentul a fost completat de echipele de pe locul 3 reprezentând Colegiul Național „Fraţii Buzeşti” din Craiova și Colegiul Național ”Spiru Haret” din Tecuci.

Ediția următoare a Concursului Național „Tinerii Dezbat” are loc în perioada martie – iunie 2016.