Stiri: Social

Elevii din Bucureşti participă la un proiect de prevenire a consumului de droguri

13.11.2015

Agenţia Naţională Antidrog (A.N.A.) a încheiat un parteneriat cu Colegiul Naţional “Ion Neculce” din Bucureşti, în scopul implementării activităţilor specifice de organizare, susţinere, derulare şi promovare a Proiectului Civitas “Vreau să rămân sănătos. Proiect pentru prevenirea abuzului de substanţe psihoactive în rândul elevilor şi pentru promovarea abilităţilor de adaptare la mediu”.

Proiectul se deruleză în intervalul 2 – 30 noiembrie şi are ca scop asumarea unui stil de viaţă sănătos de către elevi, în beneficiul propriu, dar şi al familiei şi al prietenilor.

Grupul-ţintă include un număr de 480 de elevi din învăţământul preuniversitar, ca beneficiari direcţi ai proiectului, precum şi părinţii, tutorii şi alţi tineri din anturajul elevilor, ca beneficiari indirecţi (în total, 1440 de personae).

Totodată, A.N.A. va primi vizita elevilor din cele opt colegii şi licee menţionate, ocazie cu care aceştia vor fi informaţi cu privire la istoricul şi activitatea Agenţiei şi vor viziona filmul documentar “Drogurile – viaţă pe contrasens”. De asemenea, elevii vor vizita şi centrele de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog ale A.N.A. din Bucureşti.

Principalele obiective ale proiectului vizează creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a elevilor din grupul-ţină, în vederea neînceperii consumului de droguri, a evitării transformării consumului experimental şi ocazional de tutun şi alcool în consum regulat şi dezvoltarea sentimentului de responsabilitate pentru propriile decizii şi alegerea unui stil de viaţă sănătos.