Stiri: IT&C

Elevii români au câștigat premiul de excelență în IT, în cadrul JA Europe Company of the Year

29.07.2016

Echipa Oculus, formată din elevi din România, a câștigat premiul de excelență în IT, sponsorizat de AT&T, la cea de-a 27-a ediție a competiției JA Europe Company of the Year, concurs care celebrează cei mai buni 200 de tineri antreprenori din 35 țări din Europa.

Premiul de Excelență în IT recunoaște compania ce inovează și folosește într-un mod creativ tehnologia informației, compania cu viziunea pe termen lung sau obiective sustenabile pentru dezvoltarea afacerii.

Elevii români au prezent un concept fantastic axat pe inovație, în completarea unui potențial puternic de business demonstrat prin sustenabilitatea, viabilitatea și scalabilitate companiei. Ochelarii lor inteligenți ajută nevăzătorii sau persoanele cu deficiență mare de vedere să se integreze mai ușor în mediul înconjurător.

Peste 200 de elevi au participat în Lucerne, Elveţia, în perioada 25-28 iulie, pentru a celebra cele mai bune mini- companii din Europa.

„Prin programul JA Compania, am învățat cum să lucrăm ca o echipă, să analizăm nevoile clienților noștri, și, cel mai important, să petrecem timp alături de clienții noștri, care ne-au inspirat să ne dezvoltăm produsele. Este uimitor că am câștigat premiul AT&T, deoarece afacerea noastră a început cu o invenție și toți suntem inspirați să ne continuăm parcursul educațional în domeniul TIC și să ne dezvoltăm o carieră în domeniu. Grație lui George, prietenul nostru cu deficiențe de vedere, am reușit să dezvoltăm produsul nostru, care va ajuta mai multe persoane.”, a spus un membru al echipei Oculus.

Învățând să creeze și să conducă o companie, elevii din programul JA Compania au creat și promovat către piață produse și servicii reale.

Succesul programului se datorează în mare parte sprijinului consultanților voluntari din mediul de afaceri, ce acționează în calitate de mentori oferind consultanță elevilor.

„Felicitările noastre se duc către echipa Oculus pentru utilizarea creativă a tehnologiei pentru a oferi ochelarii care îi ajută pe nevăzători. Suntem încântați să sprijinim premiul de excelență în IT al JA Europa. Este un alt mod în care putem ajuta tinerii să învețe cum funcționează lumea afacerilor, astfel încât ei pot lua decizii în cunoștință de cauză în raport cu educația și carierele lor”, a declarat Peter Daly, Vice President Global Service Management – AT&T.