Elevii români au câştigat zece medalii la Olimpiada Tuymaada

13.07.2015

Olimpicii români au câştigat zece medalii (trei medalii de aur, cinci medalii de argint și două medalii de bronz), la a XXII-a ediție a Olimpiadei Internaționale Pluridisciplinare Tuymaada, desfășurată în perioada 5 – 11 iulie, în Yakutsk, capitala Republicii Saha (Federația Rusă). Elevii români au fost premiați la toate cele patru probe ale concursului: chimie, matematică, informatică și fizică.

Pe discipline, rezultatele sunt următoarele:

Chimie:  o medalie de aur cu punctaj maxim (Cristian Robert Râclea/ clasa a XI-a/ Colegiul Național ‘Vasile Alecsandri’ din Galați) și două medalii de argint (Maria Velicu/ clasa a X-a/ Liceul Internațional de Informatică din București și Sabina-Giorgiana Fîrțală /clasa a XI-a/ Colegiul Național ‘Petru Rareș’ din Piatra-Neamț). Cristian Robert Râclea a fost medaliat cu aur și la ediția precedentă.

Matematică:  două medalii de bronz (Andreea Dima/ clasa a IX-a/ Colegiul Național ‘Tudor Vianu’ din București și Mihnea-Gabriel Doică/ clasa a IX-a/ Liceul Internațional de Informatică din București). Din echipa de matematică a făcut parte și Ștefan Cristian Popă (clasa a IX-a/ Liceul Internațional de Informatică din București).

Informatică:  două medalii de aur  (Darius Marian/ clasa a XI-a/ Liceul Internațional de Informatică din București și Andrei Costin Oncescu/ clasa a X-a/ Colegiul Național ‘Dinicu Golescu’ din Câmpulung Muscel), respectiv o medalie de argint (Vlad Mihai Rochian/ clasa a X-a/ Liceul Teoretic ‘Grigore Moisil’ din Timișoara).

Fizică:  două medalii de argint  (Iulian Robert Răveanu și Mihai Ovidiu Popa, ambii elevi în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București).

La ediția din acest an au participat peste 150 de concurenți din 6 țări.