Stiri: Social

Rezultate Libris 2019.

Elevii vor beneficia de decontarea cheltuielilor pentru manuale școlare

10.09.2015

Aproximativ 362.500 de elevi din clasele terminale de liceu vor beneficia de decontarea cheltuielilor pentru manualele școlare, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului. Astfel, elevii aflați în anul școlar 2015-2016 în ciclul superior al învățământului liceal de stat în clasele a XI-a, a XII-a și a XIII-a vor beneficia de decontarea cheltuielilor pentru achiziționarea de manuale școlare în limita a 55 de lei pentru fiecare elev

„Măsura are scopul să contribuie la creșterea calității procesului educațional prin accesul elevilor din ciclul liceal superior la resurse educaționale, ceea ce se va reflecta cu siguranța și la nivelul rezultatelor la examenul național de bacalaureat”, precizează reprezentanţii Executivului.

Pentru decontarea cheltuielilor, elevii trebuie să depună la secretariatul unității de învățământ o solicitare scrisă, însoțită de factura fiscală sau facturile fiscale din care reies numele elevului sau părintelui, precum şi informațiile referitoare la manualele achiziționate (suma achitată, titlul, autorii, editura, după caz).

Şcolile decontează până la data de 18 decembrie sumele cheltuite , pentru care au fost depuse documente justificative până la data de 15 noiembrie. Conform Hotărârii de Guvern, se decontează sumele cheltuite pentru achiziționarea manualelor școlare care se regăsesc în lista manualelor aprobate de Ministerul Educației pentru nivelul de clasă la care este înmatriculat elevul.