Stiri: IT&C

Elian Solutions are în plan extinderea portofoliului cu 20 de clienți noi

20.01.2015

Elian Solutions vizează, în acest an, extinderea portofoliului cu 20 de clienți noi, precum și introducerea în ofertă a celui de-al doilea sistem ERP – Microsoft Dynamics AX. În 2014, portofoliul companiei s-a extins cu 11 clienți. Dintre aceștia, șapte au beneficiat de servicii de implementare, iar patru de servicii de mentenanță, după schimbarea partenerului.

Printre noii clienți se numără Bittnet, Magic Solutions, Industrial Software, Stentor, El Dorado, Euro Fittings, Green Toner, Kapsch, Binzel, Vertical Design, Totem Communication. Totodată, anul trecut, Elian Solutions și-a adăugat în portofoliu și un client din SUA: International Laser Group Inc.

Valoarea medie a unui contract de implementare în 2014 a fost de circa 30.000 euro, potrivit reprezentanților companiei.

“Pentru 2015, targetăm în primul rând companiile locale, deși istoricul implementărilor ne arată că Dynamics NAV este preferat în special de companiile multinaționale, care înțeleg mai bine valoarea și avantajele acestui sistem în comparație cu soluțiile locale: numărul mare de implementări la nivel global, care determină un număr foarte scăzut de bug-uri în varianta standard, precum și posibilitatea de migrare la un alt partener“, declară Iulian Motoi, Managing Partner Elian Solutions. 

De asemenea, compania estimează că în a doua jumătate a anului 2015 va introduce în portofoliu un al doilea sistem ERP – Microsoft Dynamics AX. Acesta vizează întreprinderile de mari dimensiuni, cu fluxuri de business complexe, compania propunându-și ca acest an să marcheze și primele implementări pentru noul sistem, dat fiind că expertiza pe Dynamics NAV se va putea transfera cu ușurință.

În ceea ce privește comportamentul clienților, potrivit Elian Solutions, în cele mai multe situații, directorul general este cel care ia decizia finală privind implementare unui sistem ERP, dar în urma consultărilor cu directorul operațional, directorul de vânzări și directorul IT.

“O poziție aparte o ocupă managementul financiar-contabil fiindcă, de obicei, ERP-urile nu sunt suficient de “prietenoase” cu necesitățile informaționale ale celor din acest domeniu. Informația există, dar nu este întotdeauna structurată corespunzător așteptărilor acestora. Noi am customizat soluția noastră, astfel încât ea să fie cât mai aproape și de nevoile informaționale ale celor din domeniul financiar-contabil,“ a adăugat Iulian Motoi, Managing Partner Elian Solutions.