Stiri: Constructii

Elis Pavaje a livrat pavele şi borduri pentru noul stadion din Craiova

23.11.2017

Compania Elis Pavaje a amenajat spațiile exterioare ale noului stadion Ion Oblemenco din Craiova, inaugurat pe 10 noiembrie. Contractul s-a desfășurat pe o perioadă de 6 luni și a constat în furnizarea de pavele, borduri și elemente ornamentale din beton vibropresat, precum și în servicii de montaj.

“Suntem onorați că am fost aleși ca parteneri pentru a reconfigura spațiile exterioare ale stadionului Ion Oblemenco, stadion cu tradiție în istoria fotbalului românesc. Proiectul de amenajare a fost unul complex, atât ca suprafață, cât și din punct de vedere al arhitecturii, cu 11 produse din portofoliul Elis Pavaje” a declarat Vasile Goța, Director executiv al companiei.

Elis Pavaje a livrat pavele şi borduri pentru o suprafață de 45.000 mp. Produsele, din gama standard, culoare clasică ciment, au fost folosite pentru amenajarea trotuarelor și aleilor de acces pietonal, a zonelor de acces și parcare auto și a unei piațete pietonale situate în fața intrării principale a stadionului.

Pentru zonele de trafic pietonal s-au utilizat pavele în formă de dreptunghi D1 și D4, iar pentru cel auto au fost ales modelul Frunză, autoblocant, datorită rezistenței crescute la traficul greu, specific locației.

“Suntem mulțumiți de rezultatul final al proiectului și ne bucurăm ca am fost aleși ca antreprenor de specialitate în asocierea CONA & ACI & Dico și Tigănaș, în care CONA a avut rol de lider de asociere. Este, pentru noi, o lucrare de referință, realizată conform standardelor occidentale” a completat Emil Goța, Directorul general al companiei Elis Pavaje.

Stadionul din Craiova deţine o capacitate de 30.983 de locuri în tribune și va putea găzdui competiții sportive de nivel FIFA, UEFA Champions League și UEFA Europa League, FRF — Liga I, precum și competiții pentru alte tipuri de sporturi: rugby (Rugby Union și Rugby League, rugby în 7), oină, hochei pe iarbă, minihochei sau fotbal american.