Constructii

Elis Pavaje, de 25 de ani lider în producția de pavele

01.06.2016

Compania continuă investițiile pentru modernizarea producției. Pornind de la o idee preluată din Germania, în urmă cu 25 de ani au fost puse bazele unei afaceri de familie, Elis Pavaje, având ca domeniu de activitate fabricarea de dale din beton, cu ajutorul unei 

prese manuale modificate.

Fiind un produs nou în România, inițial interesul în pavelele produse de tânăra companie era foarte scăzut. Însă, odată cu primul client – un neamț – au început să apară și comenzile, care ulterior și-au păstrat constanța până în prezent. Astfel, prima comandă serioasă a venit un an mai târziu, în 1993, pentru realizarea amenajării exterioare a sediului BCR Deva. Acest prim proiect a reprezentat o provocare, deoarece compania a fost nevoită să producă cei 3.000 de metri pătrați în numai 3 luni, cu o presă manuală.

„În prezent, Elis Pavaje este lider pe piața pavajelor din România, cu o capacitate de producție de circa 9.000 mp/zi și oferă un sistem complet și inovativ de produse și servicii, acoperind toate etapele procesului de amenajare, de la producție, consultanță și proiectare, până la transport, montaj și întreținere pavaj”, declară Emil Goța, directorul general Elis Pavaje.

Un portofoliu numeros și variat de produse

Elis Pavaje oferă cea mai variată gamă de pavaje de pe piața românească – peste 125 de modele de pavele rezidențiale și industriale, dale pentru terase, borduri, rigole, blocheți și produse ornamentale din beton, disponibile în mai multe variante de dimensiuni și culori. Modelele se adresează unor stiluri variate, de la cel clasic, rustic, până la cel vintage sau futurist.

Fabricarea produselor se bazează pe tehnologia cu vibropresare a betonului, obținându-se astfel un beton de calitate superioară, avantajele acestei metode de pavare fiind atât tehnice, cât și estetice.

Astfel, acestea au o rezistență foarte bună la uzură datorită materialului dens, omogen, rezistență la gelivitate (ciclu îngheț-dezgheț), aspect estetic deosebit, asigură o stabilitate foarte bună suprafețelor pavate, montarea pe strat de nisip permite desfășurarea, recuperarea și refacerea pavajului în cazul intervențiilor subterane, permite aerisirea solului și nu apar crăpături.

„Pe lângă gama calitativă și variată de produse, ne întregim oferta cu un pachet complex de servicii, acoperind toate etapele procesului de amenajare, de la consultanță și proiectare, până la transport, montaj și întreținerea și curățarea pavajelor”, susține Emil Goța.

Garanția calității este dată de selecționarea atentă a materiilor prime și a furnizorilor, de verificarea internă a calității în toate fazele din procesul tehnologic de producție

Serviciul profesional de consultanță și proiectare oferă clienților soluții eficiente în amenajările exterioare, iar manopera este realizată de specialiști cu 25 de ani de experiență profesională în domeniu, echipele fiind formate din peste 200 de profesioniști și o rețea vastă de montatori colaboratori.

Produsele companiei sunt accesibile clienților din toată țara datorită unei rețele de distribuitori foarte bine dezvoltată, transportul fiind realizat în cele mai bune condiții.

În plus, pe lângă furnizarea și montarea de pavele, compania oferă și servicii de întreținere. Acest serviciu este asigurat de o echipă specializată și presupune atât reparații locale, cât și curățarea suprafeței pavate și aplicarea unui sigilant pentru protecția pavajului.

Datorită respectării celor mai stricte norme și exigențe europene de calitate și protecția mediului, Elis Pavaje a fost ales ca partener în realizarea unor lucrări publice. Cea mai recentă dintre acestea este amenajarea exterioară Therme București – cel mai mare și modern parc acvatic cu ape geotermale din România. Valoarea produselor livrate este de aproximativ 1,2 milioane de lei și reprezintă pavele pentru o suprafață de circa 24.000 de metri pătrați și borduri pentru 18.000 de metri liniari.

Alte proiecte la fel de importante sunt modernizarea centrului vechi al municipiului Alba Iulia, reamenajarea Esplanadei din Pașcani, amenajarea exterioară a Sălii Polivalente Cluj și amenajarea exterioară a Cluj Arena.

25 de ani de activitate și experiență

De-a lungul celor 25 de ani de activitate, Elis Pavaje a căpătat o experiență și o pricepere ce au ajutat compania să fie astăzi lider de piața în producția de pavele.

Strategia de dezvoltare adoptată a determinat creșterea constantă a companiei și se bazează pe un management eficient, cea mai mare parte a profitului obținut fiind reinvestit în utilaje pentru creșterea și eficientizarea capacității de producție.

„Anul acesta aniversăm 25 de ani de activitate, și un total de aproximativ 30 milioane euro investiți de la început și până acum, iar faptul că suntem de atâta timp lider pe această piață ne confirmă strategia de dezvoltare.”

Principalele atuuri care au determinat poziția de lider a companiei Elis Pavaje sunt serviciile complete oferite, montajul profesionist, varietatea ofertei, calitatea produselor, acoperirea națională, seriozitatea și profesionalismul cu care sunt tratate relațiile cu clienții și partenerii.

În plus, compania oferă și tinerilor posibilitatea de a obține experiență în domeniu. În acest sens, Elis Pavaje organizează un concurs de idei – „Spațiile se leagă prin pavaje”, în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, din București, Asociația Absolvenților Urbaniști și Peisagiști din România și Clubul Studenților Urbaniști. Acest concurs este dedicat reamenajării unuia dintre showroom-urile Elis Pavaje și se adresează studenților și tinerilor absolvenți ai universității, câștigătorii fiind recompensați cu 3 premii în bani.

„Participanții au fost invitați să-și exprime viziunea despre transformarea showroom-ului Elis Pavaje, atât la nivel funcțional, cât și estetic, astfel încât acesta să reprezinte o sursă de inspirație pentru persoanele interesate de amenajarea exterioară a spațiului de locuit prin utilizarea pavajelor”, menționează directorul general.

Planuri pentru modernizarea producției

Compania a investit permanent atât în construirea celor două fabrici – prima la Petrești, Alba, în 1995, și cea de-a doua la Stoenești, Prahova în 2008 – cât și în utilaje, pentru creșterea și eficientizarea capacității de producție. Cea mai recentă investiție a fost făcută la începutul anului 2016 și a vizat extinderea spațiilor de birouri, noi capacități logistice și utilaje pentru montaj, valoarea acestei modernizări depășind 2 milioane de euro.

„Pentru anul 2016, principala noastră prioritate este să venim în întâmpinarea nevoilor de amenajare exterioară ale clienților noștri, prin dezvoltarea unor produse rezidențiale noi. Ca și în anii anteriori, mizăm pe un mix de proiecte industriale, comerciale și rezidențiale. De asemenea, anul acesta Elis Pavaje împlinește 25 de ani de activitate pe piața pavajelor din România, iar cu această ocazie vom sărbători rezultatele deosebite obținute”, mai susține directorul companiei.

Cifra de afaceri înregistrată pentru anul 2015 a fost de aproximativ 145 de milioane de lei, în creștere cu peste 30% față de anul anterior, iar pentru 2016 se anunță o evoluție pozitivă, lucru demonstrat de rezultatele peste așteptări obținute în primul trimestru.

De aceea, pe termen lung, compania își dorește să păstreze businessul în condiții optime, menținerea standardelor prin livrarea de produse de calitate și consolidarea continuă din punct de vedere logistic și operațional, prin modernizarea echipamentelor și eficientizarea proceselor de lucru.