Stiri: Constructii

Fabrica ELIS PAVAJE Arad

Elis Pavaje, investiţie de 10 milioane euro într-o nouă fabrică

20.09.2017

Elis Pavaje a anunţat că începe producţia în cea de-a treia fabrică a companiei, situată în Secuienii Noi, judeţul Neamţ. Aceasta este cea mai modernă fabrică de pavele şi alte produse din beton vibropresat din grup, inaugurată la finalul unei investiţii de peste 10 milioane euro şi nouă luni de muncă. Scopul investiţiei este reprezentat de a răspunde solicitărilor în creştere de prefabricate din beton (pavele, borduri, rigole, bolţari, elemente de canalizare) şi de a optimiza costurile logistice pe zona Moldovei.

“Am crescut în 25 de ani de la o producţie de 6 mp/zi la aproape 10 000 mp/zi, iar în ultimii ani cererea depăşea în mod constant capacităţile noastre de producţie. Am crescut vânzările an de an, prin optimizarea proceselor de producţie şi prin investiţii în liniile de producţie existente, însă există o limită pe care nu o mai poţi depăşi, fără să asiguri capacitate suplimentară. Astfel încât s-a impus deschiderea unei noi unităţi de producţie, ca un pas necesar în dezvoltarea companiei.” a declarat Emil Gotă, director general Elis Pavaje.

Utilajul de producţie, de ultima generaţie, destinat noii fabrici a fost livrat de un furnizor german, lider pe acest segment.

Potrivit companiei, linia automatizată integral are o capacitate de producţie de 5000 mp/zi şi dispune de un sistem de monitorizare şi control permanent a calităţii prefabricatelor.

În noua unitate se vor produce pavele premium şi standard, borduri, bolţari, rigole. În plus, s-au realizat şi investiţii într-un utilaj ce va produce elemente de canalizare. Hala de producţie, clădirea de birouri şi spaţiile logistice se întind pe o suprafaţă totală de 50.000 mp.

Fabrica asigura 40 de locuri de muncă, ocupate aproape integral.

“Unul din obiectivele urmărite prin deschiderea acestei fabrici este impulsionarea vânzărilor pe zona Moldovei, prin asigurarea proximităţii produselor şi asigurarea unor servicii de calitate pentru partenerii şi beneficiarii din zona. Cu toate că avem o uşoară întârziere faţă de termenul anunţat iniţial, reuşim să deschidem fabrica într-un moment de vîrf de cerere: s-a dat startul într-un final la proiectele realizate din fonduri publice, de asemenea înregistrăm creşteri semnificative pe sectorul de proiecte rezidenţiale”, adaugă directorul general al Elis Pavaje.

Investiţia în noua fabrică a fost susţinută din resurse proprii şi un credit contractat de la BCR, iar termenul de amortizare a investiţiei este de 10 ani.