Stiri: Constructii

Elis Pavaje modernizează centrului orașului Alba Iulia

09.09.2014

Elis Pavaje a încheiat un parteneriat cu Primăria municipiului Alba Iulia în vederea realizării lucrărilor de reamenajare a centrului orașului. Proiectul amplu de modernizare a fost demarat de Primărie la începutul lunii septembrie, valoarea totală a contractului de lucrări încheiat cu Elis Pavaje fiind de 4,67 milioane de lei, dintre care 1,4 milioane prevăzuți pentru acest an.

Proiectul are o perioadă de desfășurare de 12 luni şi constă în reconfigurarea străzii centrale Tudor Vladimirescu, a zonelor pietonale și a celor verzi, reamenajarea intersecțiilor, precum și amenajarea a două sensuri giratorii și a peste 133 de parcări, pe lațurile estică și vestică ale străzii.Prima etapă a proiectului este dedicată executării lucrărilor tehnice, a rețelelor subterane și a celor de iluminat public și relocării unor conducte.

În partea a două urmează lucrările de design urban și peisagistică: amenajarea locurilor de relaxare pentru pietoni, a zonelor verzi cu plantații joase și înalte, montarea unui sistem de irigații precum și aunui mobilier urban nou.

Contractul de lucrări constă în furnizarea de servicii de proiectare și consultanță în amenajările exterioare, furnizarea de pavaj, borduri și rigole, dar și în realizarea serviciilor de montaj a pavajului trotuarelor și a parcărilor din zonă centrală. În funcție de destinația spațiului, pentru amenajarea optimă se vor folosi atât pavele de uz rezidențial cât și de uz industrial, fabricate din beton de calitate superioară, vibropresat.

În executarea zonelor de amenajare se vor folosi modele de pavaj din beton vibropresat compact, pavaj Eco și piatră cubică, toate fiind montate pe o casetă refăcută în adâncime de aproximativ 60 cm.

Suntem mândri că am fost aleși pentru realizarea acestei lucrări de anvergură, importantă atât la nivel local, cât și național. Alba este casa noastră și locul din care a pornit povestea de succes a Elis Pavaje. Prin implicarea în acest proiect, vrem să răspundem nevoii comunității de a beneficia de avantajele unui oraș modern și aerisit, dotat cu spații utilitare și recreative, necesare vieții cotidiene. Produsele diversificate pe care le vom folosi, profesionalismul și dedicarea echipelor de proiectare, montaj, și consultanță, reflectă valorile și misiunea Elis Pavaje”, a declarat Emil Gota, Director General Elis Pavaje.