Elite Business Women Romania

Elite Business Women România prezintă problemele din pandemie ale start-up-urilor

03.07.2020

Elite Business Women România. Problemele din pandemie ale start-up-urilor au fost prezentate în cadrul World Business Angels Investment Forum de Elite Business Women România. Reuniunea a avut loc, online, la începutul lunii și s-a desfășurat sub auspiciile efectelor pandemiei de COVID-19 asupra start-up-urilor și antreprenorilor. România a avut ocazia să prezinte propria evaluare, precum și măsurile luate.

Elite Business Women România. Ce spune Bianca Tudor

„Ca antreprenor și fondator al Elite Business Women, o rețea de peste 12.000 de companii din 6 țări din Europa, am trimis 13 măsuri de salvare a IMM-urilor, pentru a fi incluse în Planul de Salvare al Guvernului României. Am lucrat cu Consiliul Național al IMM-urilor, având în permanență Studii de Sondaje, webinarii educaționale și, de asemenea, webinarii de rețea online, pentru a rămâne conectați. Colaborarea este esențială atât în ​​economiile locale, cât și în economiile globale”, a declarat Bianca Tudor, senator al WBAF și fondator al Elite Business Women România.

Elite Business Women România. Printre măsurile propuse s-au numărat:

  • scutirea de la plata sumelor accesorii, dobânzi și penalități de întârziere la ANAF pentru societățile afectate
  • deblocarea urgentă a TVA care trebuie rambursat de către ANAF
  • extinderea scutirii pentru profitul reinvestit sau digitalizarea
  • debirocratizarea instituțiilor publice.

Schimbările apărute

De asemenea, la eveniment au fost prezentate și concluziile unui sondaj realizat printre start-up-urile și antreprenorii de pe patru continente, din 10 țări, iar concluzia covârșitoare a majorității a fost că, în urma pandemiei, va trebui să se reorienteze în privința activității. Peste jumătate dintre antreprenori chestionați au declarat că nu își mai pot derula activitatea mai mult de 3-6 luni fără injectarea unor sume de bani. Totodată, start-up-urile arată că investitorii au oprit proiectele de investiții pe termen scurt și lung.

Citeşte şi Evenimentul „DIGITAL LEARNING ORGANISATION. FAST FORWARD” are loc pe 8 iulie

 

 

 

Citiți și despre: