Logistica

Eliton Trans, prima companie românească cu flotă integral Euro 6

01.05.2016

Compania vede în resursele umane cel mai valoros element din strategia de business. Debutând ca un business de familie, compania Eliton Trans a fost înființată de Dragotin Marinescu în 1994 și se adresează segmentului de transport mărfuri generale intracomunitare. Iar din anul 2009, conducerea este preluată de Cătălin Marinescu, fiul fondatorului.

„În 2016, cu o experiență de peste 21 de ani pe piața transportului de mărfuri generale, reușim să oferim servicii de transport național și internațional, transport intracomunitar și extracomunitar la standarde ridicate, unui portofoliu de clienți care include producători din industria de automotive, alimentară, construcții, compania fiind certificată ISO 9001/14001 pentru transportul de mărfuri, incluzând și transportul ADR, care în ultimii ani a devenit o cerință din ce în ce mai întâlnită în piață”, declară Cătălin Marinescu, directorul general Eliton Trans.

Dezvoltarea flotei auto

Pornind de la un singur camion, achiziționat în anul 1995, compania a făcut primele transporturi de mărfuri generale pe ruta România-Germania-România, fiind una dintre cele mai importante IMM-uri din Argeș din acea perioadă.

Flota a atins un număr de 10 camioane, după ce, în anul 1998, societatea a mai achiziționat 4 vehicule noi Volvo FH12. Această dezvoltare a condus la preluarea unei noi rute de transport, România-Italia-România.

În anul 2004, Eliton Trans și-a diversificat gama de camioane, achiziționând dube frigorifice Double Deck Frigotrailers și Mega Trailer 100 cbm, ajungând la 25 de camioane.

Cum cererile clienților au fost din ce în ce mai numeroase și mai complexe, în anul 2007 compania a început un program de reînnoire a flotei auto prin achiziția a 5 unități Volvo FH13 Euro 5. Acest proces a fost finalizat în 2010 și a avut ca efect mărirea flotei cu 50% și diversificarea acesteia prin achiziționarea camioanelor de tip Tandem 120 cbm (Road Train).

Anul 2014 a venit cu schimbări majore pentru Eliton Trans datorită unui parteneriat încheiat cu Volvo Truck Corporation. Acest parteneriat asigură înlocuirea unităților existente cu alte unități Euro 6.

„În 2015 sunt achiziționate 125 unități noi dintre care 100 unități Volvo Euro 6, 15 camioane standard Volvo Euro 6 și 25 camioane de volum Volvo Euro 6, și 25 Tandemuri Mercedes Euro 6. Astfel Eliton Trans a devenit prima companie de transport din România care deține o flotă integral Euro 6”, adaugă directorul general al companiei.

Instruirea profesională a angajaților – o prioritate

Conducerea Eliton Trans consideră că resursa umană este cea mai importantă dintre toate resursele unei companii datorită faptului că este singura creatoare de valoare, unică în ceea ce privește potențialul de dezvoltare și o sursă inepuizabilă de creativitate și idei noi, originale.

„Credem cu tărie că firmele se diferențiază între ele prin noutate și inovație, fie prin excelență și calitatea operațională, fie prin calitatea relației cu clienții săi. Și cu cât o firmă se diferențiază mai mult de restul, cu atât mai mult generează cerere de piață.”

Eliton Trans își dorește să se diferențieze de restul companiilor de profil, astfel atrage clienți noi. Acest lucru este posibil datorită condițiilor dintre cele mai bune oferite celor 250 de angajați, cu atât mai mult cu cât este un business de familie, în care relațiile interumane și intercolegiale reprezintă o prioritate.

„Astfel, fiind convinși de faptul că resursele umane sunt principala resursă strategică a oricărei companii, noi acordam importanță maximă atragerii și folosirii resurselor umane, formării, dezvoltării și nu în ultimul rând motivării lor”, susține Cătălin Marinescu.

Compania asigură instruirea profesională a angajaților, cum s-a întâmplat, de exemplu, și în cazul parteneriatului cu Volvo Truck Corporation, când toți șoferii au participat la cursuri de instruire profesională.

În cei peste 21 de ani de activitate, Eliton Trans a acumulat experiență în găsirea de soluții rapide pentru situațiile critice, mai ales prin operarea pe linii sensibile din punct de vedere al termenului de încărcare-descărcare și pe linii care necesită transport cu temperatură controlată sau transport de substanțe periculoase ADR.

Acest lucru a permis companiei să ofere servicii pe teritoriul celor mai importante țări din punct de vedere geopolitic: Germania, Italia, Franța, Marea Britanie, Olanda, Spania, Republica Cehă, Turcia etc.

„Oferim clienților noștri suport permanent, 24 ore/7 zile, reactivitate la problemele apărute pe traseele parcurse și inclusiv posibilitatea de a cunoaște cu exactitate locația mărfii pe care o transportăm, în timp real”, menționează directorul general.

Serviciile companiei sunt asigurate de coordonatorii de transport din cadrul Dispeceratului, ce comunică în 5 limbi străine, engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă. Aceștia sunt pregătiți să asigure managementul eficient al flotei și este instruit să găsească cele mai potrivite soluții pentru problemele care pot apărea în timpul activității de transport.

Echipa Eliton Trans este una tânără, ambițioasă și dinamică, structurată în mai multe departamente cheie

Departamentul Dispecerat are un subdepartament, dispeceri de Permanență, născut din nevoia de a oferi suport clienților și pe timpul nopții, adică să ofere informații în timp real despre poziționarea și starea mărfii.

Planuri de viitor – creșterea rentabilității

Eliton Trans a investit în ultimii ani în sistemul de monitorizare permanentă. Astfel, pentru a ține pasul cu noile tendințe, compania a investit în tehnologii performante și în instruirea echipei.

Cea mai recentă investiție, în unitățile Euro 6, a avut o valoare de 9,6 milioane de euro și se adresează și protecției mediului înconjurător, prin participarea Eliton Trans la programul „O lume mai verde” ce vizează reducerea emisiei de CO2 cu 10% în fiecare an.

Misiunea companiei, aceea de a fi un partener de încredere care oferă servicii de calitate la prețuri competitive în piață, ajută la dezvoltarea companiei și, implicit,  la creșterea  cifrei de afaceri pe viitor, cifră care în anul 2015 a atins pragul de 15 milioane de euro.