eMenatwork.ro: Piaţa online de construcții va ajunge la 25 milioane de euro

21.10.2015

eMenatwork.ro a anunţat că a investit 200.000 euro în platforma de vânzări online, pentru implemetarea secțiunii de B2B, echipamentele hardware și trainingul personalului. Investiţia are la bază un proiect dezvoltat pe fonduri europene, iar această sumă se adaugă la cei 300.000 de euro care au fost investiți în dezvoltare în ultimii ani.

“Suntem de cinci ani pe piață, iar lucrurile funcționează așa cum le-am preconizat. De la an la an am înregistrat creșteri ale afacerii care s-au situat în grafic, iar pentru sfârșitul anului 2015 ne așteptăm la o cifră de afaceri de peste 1.000.000 de euro”, declară Oliviu Vasilescu, director eMenatwork.ro.

Conform estimărilor companiei, piața online de construcții atinge un nivel anual de sub 1% din totalul pieței materialelor de construcții. Astfel, ţinând cont ca valoarea estimată a pieţei este, per total, de 3.5 miliarde euro, pentru anul 2015 zona de e-commerce se va situa în jurul valorii de 25 milioane de euro.

“Creșterea anuală a pieței noastre nu se face într-un ritm spectaculos, dar se observă o tendință de dezvoltare pe principiul «încet dar sigur». Piața se consolidează și se maturizează datorită jucătorilor care au peste 5 ani de activitate, dar și a numelor mari care au intrat mai recent pe această zonă și mă refer aici în special la rețelele DIY”, precizează Oliviu Vasilescu.

eMenatwork.ro este un magazin online de materiale de construcții, membru al grupului Menatwork, care a apărut ca soluție de a transpune experiența celor 21 de ani de construcții ai acestui grup.

“Activitatea de online din zona de construcții este oarecum atipică, diferită de comerțul online clasic. Clienții au nevoie de consiliere la achiziție, iar pentru a închide o vânzare este nevoie de mult mai mulți pași decât la achiziția online a unui TV, de exemplu. Colegii noștri care preiau clienții au o experiență tehnică de ani de zile în construcții și în Menatwork, în cazuri complexe fiind nevoie de deplasarea acestora la locul construcției pentru a definitiva o ofertă corectă, conform nevoilor reale ale celor care comandă online. Asumându-ne și acest serviciu de consiliere, rata noastră de retur ajunge să fie aproape 0. La aceasta se mai adaugă un atu și anume faptul că pentru o parte din articolele de pe site suntem și producători, iar asta ne ajută să gestionăm mult mai bine acele materiale pe această piață”, explică Oliviu Vasilescu.

Aproximativ 35% dintre clienți intră pe eMenatwork.ro de pe dispozitivele mobile, fapt ce a obligat echipa să pună la punct versiunea de mobile într-un timp foarte scurt.

Oliviu Vasilescu a explicat că platforma de mobil ajută compania să fie mai aproape de nevoilor clienţilor, chia dacă retailul online este unul atipic.

De asemenea, platforma are în plan, pe viitor, investiţii pentru dezvoltarea unor soluții logisitice care să optimizeze traseul produselor din depozit către șantiere sau către cei care își fac reparații sau amenajări ale locuințelor.

 

 

Citiți și despre: