Curse noi Wizz Air.

Care este cea mai verde companie aeriană din Europa?

17.06.2019

Wizz Air este cea mai verde companie aeriană din Europa. Compania a anunțat că operează cu cele mai scăzute emisii de CO2 per pasager dintre toate companiile aeriene concurente. Având 56,5g CO2 pe pasager/km în mai 2019, Wizz Air este, prin urmare, compania aeriană cu cea mai mică amprentă ecologică pe pasager.

Totodată, Wizz Air se implică în acest demers proactiv pentru a include cifra emisiilor în statisticile sale lunare.

Wizz Air este una dintre companiile aeriene cu cea mai rapidă creștere din Europa și cel mai mare operator de transport low-cost din Europa Centrală și de Est.

Emisii dioxid de carbon Wizz Air. O flotă modernă

Compania operează o flotă modernă de aeronave Airbus A320, A321CEO și A321NEO. Acestea au o vârstă medie de 4,7 ani, una dintre cele mai tinere din industrie.

Valoarea emisiilor de CO2 ale Wizz Air per pasager/km a înregistrat o tendință continuă de scădere în ultimii ani, reducându-se cu 4,4% în luna mai 2019 față de anul precedent.

Emisii dioxid de carbon Wizz Air. Aeronave nou comandate

Având mai mult de 250 de aeronave Airbus A321NEO comandate, Wizz Air va continua să își crească eficiența și rezultatele în acest domeniu, amprenta ecologică urmând să scadă cu o treime pentru fiecare pasager pe parcursul următorului deceniu.

A320neo și celelalte modele din familie au făcut pionierat și au încorporat cele mai noi tehnologii. Aici sunt incluse și motoarele de nouă generație și designul de referință al cabinei. Acestea oferă economii de 20% pentru costurile de combustibil.

A321neo oferă, de asemenea, beneficii semnificative pentru mediu. Mai exact, este vorba de o reducere de aproape 50% a amprentei de zgomot comparativ cu aeronavele de generație anterioară.

Emisii dioxid de carbon Wizz Air. Ce spune conducerea companiei?

„Scopul Wizz Air este acela de a veni în sprijinul pasagerilor oferindu-le acestora libertatea de a călători la prețuri accesibile și ne mândrim că vom oferi acest lucru în modul cel mai sustenabil. Să fii o afacere responsabilă și să asiguri un viitor durabil pentru generațiile următoare nu este o competiție. Astăzi, având cele mai scăzute emisii de CO2 pe pasager/km din industrie, Wizz Air este deja cea mai ecologică alegere de călătorie cu avionul pe care un pasager o poate face. Am stabilit obiective ambițioase pentru a diminua în continuare impactul asupra mediului, prin implementarea tehnologiei de ultimă generație și reducerea emisiilor de CO2 pe pasager cu o treime până în 2030”, a afirmat József Váradi, Chief Executive Officer al Wizz Air.

Citește și Locuri de muncă înlocuite de roboți. Cele mai riscante joburi

 

 

 

 

 

Citiți și despre:

  • Wizz Air îşi măreşte echipa de vânzăriWizz Air îşi măreşte echipa de vânzări Cea mai mare companie aeriană low cost din Europa Centrală şi de Est, Wizz Air, îşi măreşete echipa de vânzări, Péter Kormány preluând funcţie de Sales Manager pentru chartere şi distribuţia locurilor pentru […]
  • Wizz Air își extinde baza din Cluj-NapocaWizz Air își extinde baza din Cluj-Napoca Compania aeriană Wizz Air sărbătorește cea de-a șaptea aeronavă Airbus A320 care se alătură bazei sale din Cluj-Napoca. Cu această ocazie, compania anunță și lansarea unei noi rute spre Lyon, […]
  • Wizz Air a transportat 30 de milioane de pasageri, în ultimele 12 luniWizz Air a transportat 30 de milioane de pasageri, în ultimele 12 luni Compania aeriană Wizz Air a anunaţat cele mai recente date de trafic și un nou record istoric pentru companie. În ultimele 12 luni au fost transportați 30 de milioane de pasageri în condițiile în care […]
  • Rezultate bune pentru Wizz Air în 2017Rezultate bune pentru Wizz Air în 2017 Compania aeriană Wizz Air a anunţat că în anul 2017 a transportat un număr record de pasageri, a crescut semnificativ operaţiunile sale, a plasat cea mai mare comandă de aeronave din istoria companiei, a […]
  • Wizz Air începe să opereze zboruri şi din ConstanțaWizz Air începe să opereze zboruri şi din Constanța Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunţat ieri că va începe să opereze de pe cel de-al 9-lea aeroport al său din România, de la Constanța. Compania va oferi începând cu 15 iunie curse noi, de două ori pe […]