Stiri: Finante

Emisiune de obligatiuni de stat

Emisiune de obligaţiuni de stat. Câţi bani a împrumutat Ministerul de Finanţe de la bănci?

04.12.2020

Emisiune de obligaţiuni de stat. Ministerul de Finanţe s-a împrumutat cu 500 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 119 de luni, la un randament mediu de 3,34% pe an. Valoarea nominală a emisiunii a fost de 500 de milioane de lei, iar băncile au subscris 934 de milioane de lei.

Astăzi este programată o licitaţie suplimentară, prin care statul vrea să atragă încă 75 de milioane de lei la randamentul stabilit joi pentru obligaţiuni, conform BNR.

Emisiune de obligaţiuni de stat. Împrumuturi planificate în decembrie 2020

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în luna decembrie 2020, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,4 miliarde de lei. Din acest total, 500 de milioane de lei vor proveni printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,9 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat.

Emisiune de obligaţiuni de stat. La acestea se poate adăuga suma de 585 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Citeşte şi Cadouri de Crăciun 2020: Câţi bani vor aloca românii?