Stiri: Economie

Rezultate Cegeka România semestrul 1 din 2021.

Emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație

18.06.2021

Ministerul Finanțelor lansează o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație. Titlurile de stat FIDELIS denominate în lei și euro vor fi disponibile în perioada 22 iunie – 12 iulie 2021. Astfel, persoanele fizice rezidente și nerezidente, care au peste 18 ani, pot subscrie prin intermediul următoarelor bănci partenere:

  • BT Capital Partners & Banca Transilvania,
  • Banca Comercială Română și
  • B.R.D. – Groupe Société Générale.

Aceste titluri de stat în lei au scadențe la 1 și 2 ani. Dobânzile anuale sunt de 2,95% și respectiv de 3,25%. Pentru titlurile de stat în euro, scadența este la 2 ani și dobânda anuală este de 1,00%.

Care este valoarea nominală a titlurilor de stat FIDELIS?

Titlul de stat FIDELIS are o valoare nominală de:

  • 100 de lei pentru emisiunea în lei;
  • 100 de euro pentru emisiunea în euro.

În ceea ce privește pragul minim de subscriere, acesta este de:

  • 5.000 de lei;
  • respectiv 1.000 de euro.

„Ministerul Finanțelor pune din nou la dispoziția persoanelor fizice un instrument financiar de investiții avantajos, prin intermediul Programului FIDELIS. Dobânzile oferite, neimpozitarea câștigurilor de capital și a veniturilor din dobânzi, precum și lipsa comisioanelor la subscriere, fac din acest instrument un mijloc atractiv de economisire pentru persoanele fizice care dispun de excedente în lei sau euro. Îi îndemn pe români să se informeze cu privire la beneficiile și condițiile financiare ale programului și să investească în titlurile de stat FIDELIS prin intermediul băncilor partenere”, a declarat Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor.

Care sunt avantajele oferite de titlurile de stat destinate populației?

Titlurile de stat destinate populației prezintă o serie de avantaje precum:

  1. Sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacționate pe piața secundară interbancară
  2. Nu se percep comisioane de către băncile intermediare în procesul de subscriere a acestor titluri
  3. Veniturile obținute sunt neimpozabile.

„Deținătorii de titluri de stat TEZAUR sau FIDELIS lansate în cadrul emisiunilor anterioare și care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilitățile neridicate la scadență rezultate din emisiunile anterioare prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Informații privind termenii și condițiile financiare aferente emisiunii în cadrul Programului FIDELIS pot fi consultate pe paginile de internet ale Ministerului Finanțelor (www.mfinante.gov.ro) și instituțiilor partenere (www.btcapitalpartners.ro;www.bcr.ro; www.brd.ro/mfp; www.bvb.ro – Programul FIDELIS)”, conform Ministerului Finanțelor

Citește și Volumul tranzacțiilor digitale se va tripla până în 2030