Stiri: Finante

Emisiune obligatiuni BCR

Cea mai mare emisiune de obligaţiuni din România, emisă de BCR

20.05.2021

Emisiune obligaţiuni BCR. Banca Comercială Română a emis cu succes cea mai mare emisiune de obligaţiuni în lei din ţara noastră. Aceasta are o valoare de 1 miliard de lei. Emiterea include emisiuni de obligaţiuni non-preferenţiale. Acestea au o maturitate de şapte ani.

Emisiune obligaţiuni BCR. Un interes ridicat

Lansarea ofertei pe piaţă a generat interes considerabil din partea investitorilor, având în vedere că tranzacţia a fost realizată la un cupon de 3,9%. Subscrierile au fost echilibrat distribuite între fonduri de pensii, administratori de active, companii de asigurări, şi a beneficiat de participarea notabilă a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi a International Finance Corporation (IFC).

Aceasta reprezintă cea mai mare emisiune în lei de pe piaţa locală de capital. Urmează ca obligaţiunile să fie listate la Bursa de Valori Bucureşti. În plus, Fitch urmează să acorde emisiunii de obligaţiuni un rating pe termen lung BBB+.

Ce spune CEO-ul BCR?

”Dezvoltarea pieţei de capital din România are nevoie de acţiuni consistente şi de impact, pentru a-şi atinge potenţialul. Cea de-a doua emisiune de obligaţiuni în lei, realizată cu succes de echipa BCR, este un exemplu al angajamentului nostru de a avea astfel de acţiuni recurente. Vom continua această direcţie şi în anii următori. Mulţumesc investitorilor pentru angajamentul luat în susţinerea acestei emisiuni. Diversitatea acestora ne arată încrederea în abordarea noastră şi ne dă energia pentru a pregăti următoarele iniţiative. De asemenea, le mulţumesc colegilor pentru realizarea unui nou record pentru emisiunile de obligaţiuni senior nepreferenţiale şi preferenţiale”, a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

BCR a mai anunţat că, la finalul primei zile de subscrieri, registrul de ordine a depăşit ţinta minimă de 750 de milioane de lei.

Emisiune obligaţiuni BCR. Angajament pe termen lung

Volumul total şi preţul final reflectă angajamentul pe termen lung al BCR faţă de piaţă în ceea ce priveşte planurile viitoare de emisiuni de obligaţiuni şi intenţia fermă de a construi o relaţie de încredere cu investitorii.

Cu această emisiune, BCR face un pas înainte şi se aliniază la reglementările UE privind capacitatea pe care trebuie să o aibă băncile pentru a absorbi pierderile, cerinţa minimă de fonduri proprii şi datorii eligibile (MREL) şi liniile directoare MREL în linie cu strategia de rezoluţie pe care o urmăreşte.

Citeşte şi Rezultate BCR. Profit în scădere în primul trimestru din 2021