Stiri: Finante

Emisiune obligatiuni verzi Raiffeisen.

Premieră pe piaţa bancară din România

10.05.2021

Emisiune obligațiuni verzi Raiffeisen. În premieră pentru sectorul bancar din România, Raiffeisen Bank a plasat prima emisiune de obligațiuni verzi senioare preferențiale, cu scopul de a finanța proiecte eligibile care să asigure tranziția către o economie sustenabilă și durabilă. De asemenea, obligațiunile urmează să fie incluse în baza de fonduri proprii și datorii eligibile ale băncii, după aprobarea Băncii Naționale a României.

Emisiune obligațiuni verzi Raiffeisen. Investitori instituţionali

Emisiunea de obligațiuni a fost adresată către investitori instituționali și a atras 400,575 milioane lei pe o maturitate de 5 ani, la un cupon fix de 3,086%, aproximativ 0,5 p.p. peste randamentul titlurilor de stat în lei de referință cu aceeași maturitate. Cu o cerere de aproape 650 milioane lei, emisiunea a fost suprasubscrisă de aproape 1,6 ori.

“Prin această emisiune dorim să reconfirmăm angajamentul nostru de a contribui la dezvoltarea unor comunități sustenabile și prospere, prin mobilizarea resurselor către proiecte care să genereze valoare pentru întreaga societate și care au un impact social și de mediu pozitiv”, a spus Steven van Groningen, președinte și CEO la Raiffeisen Bank.

Emisiune obligațiuni verzi Raiffeisen. Tranziţia la o economie verde

Raiffeisen Bank își asumă un rol esențial în procesul de tranziție la o economie verde. Banca urmărește să genereze impact pozitiv, atât prin modul în care operează, cât și prin proiectele pe care alege să le finanțeze. Raiffeisen Bank a început 2021 cu definirea direcțiilor cheie pe care le va urma în strategia sa de sustenabilitate:

  • de bancher responsabil (urmărește finanțarea de proiecte sustenabile și sănătoase din perspectiva impactului ecologic și social)
  • de partener corect pentru angajații și colaboratorii săi
  • de cetățean corporativ implicat în problemele societății

Sustenabilitate

“Ne bucură interesul ridicat al investitorilor pentru prima emisiune de obligațiuni verzi a unei bănci locale, ceea ce ne arată că aspectele legate de sustenabilitate joacă un rol în creștere în deciziile investiționale ale instituțiilor financiare”, a declarat Romulus Mircea, director Managementul Bilanțului și al Portofoliului în cadrul băncii.

Citeşte şi Rezultate Raiffeisen 2020. Profitul net al băncii, în scădere