Stiri: Finante

Emisiuni de titluri de stat FIDELIS 2022.

Ministerul Finanțelor listează patru noi emisiuni de titluri de stat FIDELIS

27.06.2022

Emisiuni de titluri de stat FIDELIS 2022. Ministerul Finanțelor listează azi, 27 iunie, patru noi emisiuni de titluri de stat FIDELIS la Bursa de Valori București (BVB). Cele patru emisiuni, două în lei și două în euro, se vor tranzacționa pe Piața Reglementată sub simbolurile bursiere R2306A, R2506A, R2306AE, R2406AE.

Debutul la Bursă are loc după încheierea cu succes a celei de-a opta oferte publice de vânzare de titluri de stat FIDELIS care a avut loc în perioada 6 – 21 iunie. Sindicatul de intermediere al ofertei a fost format din BT Capital Partners (Lead Manager), Banca Transilvania (grup de distribuție), Banca Comercială Română, BRD – Groupe Societe Generale și Alpha Bank România.

Emisiuni de titluri de stat FIDELIS 2022. Anunţul MFP

Persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta peste 18 ani au putut subscrie, în perioada 6 – 21 iunie 2022, prin intermediul bãncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română, B.R.D. – Groupe Société Générale și Alpha Bank, în titlurile de stat FIDELIS denominate în lei și în euro.

Titlurile de stat în lei au scadențe de 1 an și 3 ani cu dobânzi anuale de 7,2% și respectiv 7,8%, iar cele în euro au scadențe de 1 an și 2 ani și dobândă anuală de 1,40%, respectiv 2,30%.

Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

„Ministerul Finanțelor revine cu o nouă emisiune în cadrul Programului FIDELIS destinată investitorilor persoane fizice. În contextul economic actual, venim în întâmpinarea investitorilor prin oferirea unor dobânzi atractive, prin instrumente de economisire sigure și avem convingerea că împreună cu partenerii putem asigura succesul unei noi emisiuni de titluri de stat pe piața de capital”, anunţa la începutul lunii Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Titlurile de stat destinate populației sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacționate pe piața secundară interbancară. În procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital sunt neimpozabile.

Citeşte şi Se înfiinţează Comitetul de Plăți al BNR. Ce rol va avea noua instituţie?